En samlet tropp av viktige ledere fra Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), besøker Sonjatun Helsesenter i dag. Blant annet styreleder for UNN, Tor Ingebrigtsen.

Leder for distriktsmedinisk senter, Aina Karoline Hagen, rådmann Anne-Marie Gaino, kommuneoverlege Øyvind Roarsen og helse -og omsorgsleder Kirsti Blomli er blant representantene som møter dem fra kommunen.

Gjestene får en rask omvisning på senteret, før status og videreutvikling av distriktsmedisinsk senter (DMS) står på dagsorden.

- Vi i DMS og i Nordreisa kommune ønsker en utvikling. Det er det vi forventer av møtet i dag, at vi skal utvikle DMS til å gjelde ennå mer, til det beste for befolkningen. Vi har flere forslag til flere tjenester, forteller Hagen.

Også videre drift av sykestuesengene, en mye omdiskutert ordning, skal bringes på banen. I januar 2016 ble det besluttet at sykestuene i Nord-Troms fikk bestå uendret, mens man evaluerte ordningen.

I juni i år la arbeidsgruppa fram en rapport som ble styrebehandlet i Helse Nord. Helsegruppa anbefaler videreføring av sykehussengene, men reduserer antall plasser, heter det i rapporten.

FORLENGELSE: Leder for Distriktsmedisinsk Senter, Aina Hagen, mener UNN tjener på å ta sykestuer i distriktene. Foto: Isabell Haug