Johanna Vangen (4) er stor fan av både barnetv-maskot Fantorangen og Freddy Kalas, som er kjent for hiten «Jovial».

Torsdagskveld fikk hun møte begge, og det hjemme i sin egen stue på Storslett.

– Hun syntes det var litt skummelt å møte Fantorangen, men jeg tror hun likte det da hun fikk sitte og snakke med Freddy etter at showet var over, sier mamma Hilde Nyvoll.

For er det én ting Johanna elsker, så er det sangen Jovial.

– Hun har den på ipaden, og spiller den om og om igjen, ler Nyvoll.

– Måtte telle til ti

Programlederne Linn Skåber og Ronny Brede Aase leder «Linn og Ronnys tacoshow». Episoden som ble spilt inn denne torsdagen, vises på TV-skjermen førstkommende fredag.

– Dette var koselig! En veldig hyggelig kveld, oppsummerer Skåber etter at kameraene er blitt skrudd av.

Hilde Nyvoll forteller at hun liker å ha ting under kontroll, og sier det føltes litt rart når noen plutselig tar over hjemmet.

– Vi fikk ikke være tilstede under forberedelsene, og da vi kom inn var det ting overalt, ikke bare i stua men i hele huset. Jeg måtte bare telle til ti. Dette var jo en «once in a lifetime»-opplevelse og veldig artig!

– Jeg hører på P3 hver dag. Dette var en stor opplevelse for meg, tilføyer far i huset, Chris-Hugo Vangen.

Ble sint på Cess

Nyvoll forteller at familien var forberedt på at dette kunne skje. De søkte om å få være med i programmet tidligere i år, og i sommer hadde de én kameramann på besøk som filmet dem som kandidater.

I forrige uke snappet hun også opp at NRK var på Halti.

– Jeg fortalte Johanna at det kunne komme til å bli mange flere på besøk. Da sa hun at hvis det skjedde kom hun til å gå ut. Heldigvis gikk det bra i kveld, selv om hun ble sint på Cess, som etter innspilling sa hun skulle stjele alle kjolene hennes, ler Nyvoll.

Møttes i en pick-up

Skåber og Aase hintet før opptak til at foreldrene i dette hjemmet hadde en merkelig første date. Dette fikk Vangen og Nyvoll forklare på TV.

De møttes da de begge gikk på videregående skole i Nordreisa, utenfor idrettshallen etter et 16.mai-arrangement.

– Vi var flere som satt i kassen på en pick-up, og plutselig begynte den å kjøre. Vi visste jo at det ikke var lov, og bak oss fulgte politiet. Det ble jakt og vi kjørte fort inn en sidevei. Der stupte vi alle i grøfta og dro til hver vår kant. Så møttes vi igjen på høsten, sier Nyvoll.

helt: Johanna (5) fikk møte en av sine helter, Fantorangen.
overrasket: NRK og «Linn og Ronnys tacoshow» spilte inn femte episode av programmet i Nordreisa.