Dette er tredje året på rad og fjerde gang Vollstad får denne prisen av Framtid i Nord, for i 2015 vant hun prisen etter å ha tatt VM-sølv og i 2016 tok hun EM-gull. Vollstad er takknemlig for å motta prisen som «Årets idrettsnavn» i år også.

– Jeg synes dette er veldig hyggelig og det viser at folk legger merke til det man gjør. Det er fint å bli gjort stas på, sier Vollstad.

Nordreisakvinnen er fersk verdensmester i kickboksing fullkontakt. Siden hun tok VM-tittelen i høst, har hun trent lite kickboksing.

verdens beste: I november vant Kristin Vollstad finalen i verdensmesterskapet i kickboksing i klassen -56 kilo. Selv mener hun oppveksten i Nordreisa har vært avgjørende for prestasjonene.

– Jeg har hatt en solid pause fra kickboksinga og mye annet, og heller slappet mer av. Jeg har løpt mye og trent alternativt for å få en avveksling fra kickboksinga etter en veldig intens periode, forteller hun.

Hun har målene klare for 2018 og ser fram mot EM.

– Til våren skal jeg forhåpentligvis delta i en profftittelkamp, så det er ett av de store målene. Hovedmålet er EM i slutten av året.

Et godt idrettsmiljø

– Hva har oppveksten i Nordreisa betydd for karrieren?

– Veldig, veldig mye! Jeg har hatt et godt idrettsmiljø, enten det var handball eller kickboksing. Det er mulig å bli virkelig god i Nordreisa, fordi her er så mange ressurspersoner. Det er klart at jeg har pappa (Eskil Vollstad. Red.) i forhold til kickboksinga, men alle foreldrene og andre som var med og bidro for at vi skulle få mulighet å være så aktive som vi var, er veldig viktige, sier hun og fortsetter:

– Å vokse opp i Nordreisa har også gitt gode muligheter for sponsing, fordi man blir sett her. Jeg har fått veldig god støtte fra næringslivet i kommunen og jeg har gode sponsorer.

vil hjem: Om noen år vil Kristin Vollstad komme hjem til Nordreisa for å bo og trene andre talenter til å nå like langt som henne. Her fra en treningssamling i Nordreisa tidligere i desember i år.

– Hvis du kunne forbedret noe med Nordreisa, hva ville det vært?

– Jeg kommer nå rett fra romjulshandballen og tenker at jeg er skikkelig skuffet over at folk i mindre grad deltar på koselige arrangement som dette, og jeg synes vi var flinkere å delta på dette da vi var unge. Eller enda yngre, da, flirer hun, men blir raskt bestemt igjen:

– Jeg synes folk i reisa må hive seg rundt og hjelpe til! Men det er mange som er flinke. Slike arrangement skaper gode relasjoner i idretten. Utenom dette, mener jeg det er mye bra i Nordreisa, for eksempel idrettslinja på Nord-Troms videregående skole.

Vil tilbake til klubben

Vollstad håper hun kan flytte tilbake til hjemkommunen om noen år. Men først skal hun og kjæresten Kian Golpira tilbake til München etter nyttår, og senere til Oslo.

– Jeg vet ikke når jeg kan flytte hjem, men jeg har lyst å komme tilbake i løpet av fem til seks år. Jeg blir engasjert av å være her og har lyst å være med, og jeg vil tilbake til de klubbene som ga meg mye når jeg vokste opp.

Kan få prestisjepris

Vollstad er blant åtte nominerte til prisen ”Årets kvinnelige utøver” på Idrettsgallaen. Blant konkurrentene til den prestisjefylte prisen er Marit Bjørgen og Ada Hegerberg.

Årets idrettsgalla arrangeres på Hamar lørdag 6. januar.

– Jeg skal ta med kjæresten min og jeg gleder meg! Dette er skikkelig stas og har vært en drøm siden jeg var liten – jeg har alltid drømt om det. Det er absolutt veldig stort for meg, men også litt rart, flirer Vollstad.

Jordnær og gir av seg selv

Vollstad får prisen «Årets idrettsnavn» fra Framtid i Nord både fordi hun stadig gjør store prestasjoner i en internasjonalt enorm idrett, men også fordi hun er en god rollemodell for andre. Lokalavisa mener det er veldig bra at Vollstad av og til kommer hjem og bruker tid på å fronte idretten, og at hun gir av seg selv på en så god måte som hun gjør.

–Kristin er verdensmester uten å være høy på seg selv. Hun er jordnær, en god rollemodell og et godt idrettsnavn. Hun har vunnet denne prisen før, og når hun vinner den igjen, er det fordi hun tar stadig nye steg. Vi kan ikke gå forbi henne når hun er blitt VM-mester, sier redaktør Kjetil Martesønn Skog.