Torsdag kom meldinga som mange i Skjervøy har ventet på.

Marine Harvest investerer i nytt anlegg for smålaks på Sandøra i Skjervøy kommune.

Selvforsynt med smolt

Anlegget blir et moderne ferskvannsanlegg, basert på den nyeste resirkuleringsteknologien tilgjengelig, opplyser selskapet i en pressemelding.

─ Dette blir et toppmoderne anlegg som skal levere stor smolt av høyeste kvalitet til våre anlegg i Troms og Nordland. Denne investeringen legger til rette for fremtidig vekst i produksjonen og bidrar til at Marine Harvest kontrollerer verdikjeden selv i enda større grad, sier direktør for selskapets Region Nord, Ørjan Tveiten.

─ Tett og godt samarbeid

Ordfører, Ørjan Albrigtsen, er svært glad for at Marine Harvest investerer i Skjervøy kommune.

ENDELIG: En fornøyd ordfører i Skjervøy, Ørjan Albrigtsen (t.v.), kan sammen med direktør for Marine Harvest Region Nord, Ørjan Tveiten og daglig leder for det kommende anlegget, Halvard Hanssen, glede seg over at man nå starter bygging på kjempetomta. Foto: Marine Harvest

Det vil arbeide 15 personer på anlegget, som vil få en produksjonskapasitet på om lag 1 700 tonn.

─ Vi kommer snart til å starte jakten på dyktige og motiverte mennesker som ønsker å være en del av dette fantastiske prosjektet, sier Tveiten.

─ Vi har gjennom fasen med grunnarbeid og utfylling av Sandøra hatt et tett og godt samarbeid med Marine Harvest. Vi ser nå frem til at byggingen kan starte og at vi i fellesskap skal kunne være med på å skape størst mulig lokale ringvirkninger i byggefasen, sier ordføreren.

Større smolt

Det nye anlegget på Sandøra vil gjøre det mulig for Marine Harvest å produsere større smolt i Troms enn det selskapet kan i dag.

─ Den store smolten som skal vokse opp på Sandøra vil redusere tiden fisken trenger å være i sjø. Det vil føre til at vi kan produsere sunn og smakfull laks på kortere tid, samtidig som vi også reduserer det samlede lusepresset i regionen, sier Tveiten.

Etter planen skal byggingen av anlegget starte opp våren 2018 og produksjonen skal ta til høsten 2019.