– Målene er å bli verdensmester, ta NM-gull i samtlige tre klasse begge sesongene og få kommersiell proffkontrakt i USA.

Han tegnet i sommer avtale med amerikanske Team Southside, noe som gir han muligheten til i enkelte løp å konkurrere mot de aller beste.

- Dette kan bli inngangsbilletten til proffkarrieren, noe jeg har trent og jobbet for i mange år, forteller Holm.

Uten lønn

Han reiser i midten av november til USA. Han er i starten sammen med Roy Holm og Kristian Olaussen, som skal følge ham opp.

- Jeg kjører i vinter uten lønn. Ambisjonene er at resultatene gir meg sjansen til å inngå kommersiell proffkontrakt.

Holm planlegger å komme hjem for å kunne kjøre Norgesmesterskapet og Verdensmesterskapet. Han har opparbeidet seg status til å bli nevnt blant favorittene i store mesterskap.

Ga mersmak

MER METALL: Kristoffer Holm jubler for gull i supercross. Søndag tok han ny medalje. Foto: Privat

Kristoffer Holm kjørte før jul både i 2014 og 2015 i pro stock i USA. Til vinteren blir det i den tøffeste klassen pro open.

- Kjøringen i USA ga meg både nyttige erfaringer og mersmak til å prøve meg igjen. Jeg følte at det er nå eller aldri da Team Southside ga meg sjansen. Jeg er ikke sikker på at jeg får denne muligheten om fem år, sier Holm.

Han skal før jul kjøre to stevner og fortsetter sesongen på nyåret fram til midten av mars. Han vil i hovedsak konkurrere på nest øverst nivå, men regner med å få noen sjanser mot de aller største guttene i sirkuset.

Gambling

- Jeg kan i beste fall kvalifisere meg for prestisjetunge X-Games. I så fall er jeg inne blant de 15-20 beste utøverne i USA.

Kjøring i USA er økonomisk krevende. Han jobber for å få inn sponsorer, som delvis bidrar til finansieringen.

- Jeg regner med at utgiftene i vinter blir på 250-300.000 kroner. Vi må bare ta oss råd til satsingen, uansett hva vi får inn av sponsorinntekter. Vi driver med litt gambling, sier Kristoffer Holm.

  • Les også: Sesongdebut i USA