56 prosent av de skadde er menn, mens 44 prosent er kvinner, viser opptellingen fra SOS International for skisesongen 2015–2016.

Storebrand er ikke overrasket over funnene.

– Menn tar flest sjanser på de fleste områder i livet. Det ser vi også når det gjelder ulykker i trafikken, sier Linda Solbakken Grimnes, fagsjef for reiseforsikring i Storebrand.

Kneet mest utsatt

Det er kneet som oftest får hardest medfart, og utgjør 35 prosent av de registrerte skadene som krever medisinsk behandling. Deretter kommer underbein, ankel og fot, som tilsammen utgjør 20 prosent av skadene. Tallene fra SOS er basert på mer enn 1700 skadede skiturister fra Norden. Tallene antas å være representative for nordmenn, opplyser Storebrand i en pressemelding.

Hjemtransporten kan fort koste 200.000 kroner, så å droppe reiseforsikringen er neppe smart.

– Har du fått en kneskade som krever behandling i alpene kan du regne med anslagsvis 80 000 kroner i utgifter. Må du ha ambulansefly hjem fra alpene kan flyturen alene koste 200 000 kroner. Dette er penger du selv må betale om du ikke har reiseforsikring. Er du på ski i USA og skader deg, kommer regningen fort opp i én million kroner, opplyser Karin Tranberg, direktør for Medical Division i SOS International.

Anbefaler helårs reiseforsikring

Storebrand får ofte spørsmål om det er tilstrekkelig med en reiseforsikring som du kan få gratis gjennom et kredittkort, eller om man bør kjøpe en helårs reiseforsikring.

– Generelt anbefaler vi en helårs reiseforsikring, siden denne gjelder allerede fra du går ut døren hjemme. Forsikringen i kredittkortet trer først i kraft når du har betalt minst 50 prosent av reisekostnadene med kortet. Glemmer du dette, vil ikke forsikringen gjelde. Vi ser også at dekningssummene i kredittkortforsikringene ligger generelt en del lavere enn helårsforsikringene, sier Grimnes.

Hun understreker viktigheten av å kontakte alarmsentralen når uhellet er ute. SOS kan raskt finne plass på den beste klinikken i nærheten. De lokale sykehusene rundt de mest populære skidestinasjonene i Europa er ofte private, og her er det reiseforsikring som gjelder, avslutter hun.

(t.h) Linda Solbakken Grimnes, fagsjef for reiseforsikring i Storebrand, er ikke overrasket over at menn skader seg mest i alpinbakken. - Menn tar flest sjanser på de fleste områder i livet, sier hun. På bildet er hun sammen med sin datter på åtte år på Beitostølen.