Med Nord Norges største terrengsykkelritt den 8. august og Skibotn stifestival påfølgende helg, vil Storfjord bli invadert av terrengsykkelister fra hele landet.

Lavkarittet med fjorårets rekord på 630 deltakere har ambisjoner om fortsatt vekst.

– Vi har en ambisjon om 700 deltakere, sier rittleder Hans Erik Steinnes til Framtid i Nord.

Det 19. Lavkarittet går som vanlig den andre helgen i august, og også i år unngår Steinnes en kollisjon med Arctic Race of Norway.

– Det betyr mye for oss, sier han, og trur at mange ryttere spesielt fra Sør-Troms vil finne veien til Skibotn

Liten Trippel-effekt

Foran årets Lavkaritt har arrangørene i Skibotn IL gått i et samarbeid med Reistadrittet i Bardu og Tour de Andørja om en egen trippel-konkurranse. Intensjonen var å dra veksel av hverandre med tanke på flere deltakere, samt å gi deltakerne en ekstra utfordring.

– Men det virker som at interessen har latt vente på seg, sier Steinnes. Han har derimot tru på at på sikt vil en trippel-konkurranse med de tre store sykkelrittene kunne slå an.

Rittlederen har ikke sett de siste oversiktene over antall påmeldte, men kan fortelle at i forrige uke var det kommet inn i overkant av 100 forhåndspåmeldte.

– Det er som samme tid som i fjor, og erfaringsmessig er det fra nå at påmeldingen skyter fart, påpeker Steinnes.

Steinnes kan også fortelle at de ligger godt i rute med å klargjøre årets løype, og forsikrer om at selv en unormal sen snøsmelting ikke vil skape hindringer for arrangementet.

– Vi skal i neste uke opp med maskiner øverst i Norddalen for å rydde snø slik at det er mulig å sykle over fjellet i god tid før rittet, sier han. For rittlederen har merket en stadig økende interesse for å sykle de 68 km fra Hatteng til Skibotn over fjellet også utenom konkurransen, og da spesielt de siste dagene før selve rittet.

Påfølgende Festivaltid

Bare en knapp uke etter Lavkarittet, åpner Skibotn stifestival fredag 14. august.

Ifølge festivalarrangør Kristian Baardsen Løwe er festivalen Nord Norges største stisykkel-samling.

Løwe kan fortelle at også årets festival vil ha både guidete turer, Downhill konkurransen «Hengen ned» og nytt av året med terrengsykkelkurs med Aslak Mørstad.

Mørstad er kjent innen terrengsykkelmiljøet både som en tidligere habil konkurranserytter, kursholder innen stisykling, Han har også vært deltaker på realityserien 71 grader Nord.

Kurs for unger

Fredag klokken 14 vil Mørstad også tilby gratis kurs for alle barn og unge som ønsker å lære seg å sykle i terreng.

– Det er gratis for alle, og man kan stille med den sykkelen man har, sier Løwe til Framtid i Nord.

Som tidligere år vil Skibotn stifestival ha sin basecamp med tilbud om overnatting ved Strandbu Camping.

Rittleder Hans- Erik Steinnes håper på 700 deltakere. Foto: Jan Arild Hansen