Reparerer og selger bruktbiler i Nord-Troms

Med Nord-Troms som nedslagsfelt skal disse to bygge opp en ny bedrift i Nord-Troms.

Tommy Olsen og Kent-Arne Marthinsen har startet et bilsalgfirma.

KJØP OG SALG: Kent-Arne Marthinsen (til venstre) og Tommy Olsen har tro på at deres bilsalgkonsept skal slå an i Nord-Troms.   Foto: Torbjørn O. Karlsen

nyheter

Tommy Olsen og Kent-Arne Marthinsen har planene klare for sitt nye firma – Motorgrossisten.

– Vi skal kjøpe biler rundt om i regionen, sette dem i ordentlig stand og så selge dem videre, sier Olsen, som kommer fra stillingen som salgssjef ved Bil i Nord.

Solgt til nordtromsinger

Bedriften skal ha biler stående både i Ramfjord, på Hatteng og i Olderdalen.

– Vi etablerer et helt nytt utsalgssted i Ramfjord – like ved E8. Så skal vi samarbeide med A. Pedersen & Sønn Bil og Caravan på Hatteng.

– Vi kjenner markedet i Nord- Troms godt og ønsker å operere her. Jeg har solgt mye biler til nordtromsinger opp gjennom årene og vil nok bruke det nettverket jeg har opparbeidet meg i den nye bedriften, sier Olsen, som har over 30 års erfaring som bilselger.

LES OGSÅ: Utfordrer Ymber til miljøløft (Pluss-sak)

Full gjennomgang

At det er et marked for å kjøpe opp og videreselge biler i Nord-Troms skyldes mye at Kent-Arne Martinsen på Marthinsen Bil & Lakk kan klargjøre bilen teknisk.

– Vi tar en full gjennomgang av bilen her. Vi vil kunne gjøre bilen klar til en langt lavere pris enn det man vil kunne klare i for eksempel Tromsø, sier Marthinsen.

– Med lavere pris på reparasjonene, kan vi selge bilene uten store påslag, supplerer Olsen.

LES OGSÅ: Kvænangen på vraketoppen

Selge videre

Ifølge Marthinsen er det nemlig mange bileiere som velger å ikke ta kostnadene med for eksempel å reparere en skade eller få bilen EU-godkjent.

– Da kan vi kjøpe bilen, reparere den og selge videre, sier Marthinsen.

– Det er ofte biler som det er en del påkost på som er interessante for oss. Det kan være utgifter på 35.000–40.000 som er forestående. Det kan være eldre biler, men også nyere modeller. Og vi tilbyr også garanti og forsikring til den nye bilkjøperen, sier Olsen.

På nett

LES OGSÅ: Fikk topp moderne brannbil

Det nye firmaet vil bruke internett til å få bilene solgt.

– Nettet er viktig. Det er der de fleste orienterer seg når de skal kjøpe bil. Vi skal selvsagt ha bilene ute på Finn, men folk skal også kunne se bilene fysisk enten i Ramfjord, på Hatteng eller i Olderdalen, sier Tommy Olsen.

Vinn-vinn

For Marthinsen betyr det at verkstedet hans i Olderdalen fyller opp ordrebøkene.

– Det er en vinn-vinn-situasjon, slik jeg ser det, sier Marthinsen, som sier det er vanskelig å få tak i mekanikere.

– Ja, det er en utfordring for oss. Vi har samarbeidsavtale med Opplæringskontoret for bilfag i Tromsø og søker stadig etter lærlinger.

I første omgang vil Tommy Olsen være den ene av to ansatte i firmaet. De satser på å få til en avtale med et verksted i Tromsø også.

- Det er en fordel at de som kjøper biler av oss i Tromsø slipper å kjøre helt til Olderdalen for å komme på verksted med bilen, sier Olsen.