På grunn av raset som har gått på Arnøya er hun og rundt ti andre personer som skulle vært i Årviksand, nå rasfaste i Arnøyhamn. To veier er nå stengt på Arnøya på grunn av raset og det vil ikke bli foretatt noen åpning av veiene i dag.

Les mer: Tre veier er stengt

Enda en strekning, fra Lauksundskaret til Arnøyhamn, er stengt på grunn av rasfare.

- Jeg tok beredsskapsbåten til Arnøyhamn og fikk vite på båten at veien videre til Årviksand var stengt. Det skulle vært et varslingssystem om veiene var stengt allerede på fergeleiet ved Storestein, slik at man hadde mulighet til å snu. Nå står bilen fortsatt igjen ved fergeleiet, sier Inger-Lise Albrigtsen.

Albrigtsen arbeider som frisør på Skjervøy, men bor i Årviksand og pendler til vanlig en time hver vei.

Er heldig

Albrigtsen forteller at hun selv er heldig i denne situasjonen.

Les mer: - Svært glatte veier

- Heldigvis har jeg mannen min hjemme i Årviksand som kan ta vare på barna. Hadde jeg ikke hatt det, vet jeg ikke hva jeg skulle gjort, forteller Albrigtsen.

Alle som er rasfaste i Årviksand har heldigvis et sted å være mens de venter.

Nå avventer de situasjonen for å se om man skal ordne med privat snøscooter-transport over fjellet.

- Det er heldigvis gode forhold for å kjøre med snøscooter over fjellet.

- Kan ikke planlegge noe

- Jeg har mye kjentfolk og venner jeg kan overnatte hos om jeg må bli her over natten. Det har de andre som sitter fast her også.  Så det går bra og alle er i hus. Vi kom akkurat da den nye millionæren på øya skulle feires, så vi har både fått kake og kaffe, sier Albrigtsen.

En av personene som skulle kommet seg fra Årviksand til Arnøyhamn og videre vil nå få problemer.

-  Problemet er at vi ikke kan planlegge noe som helst her ute på øya, når veien er så usikker. En fra Årvik skulle egentlig tatt et fly i morgen fra Tromsø til Bergen, og skulle tatt hurtigbåten fra Arnøyhamn i kveld til Tromsø, men nå kommer ikke personen seg noen vei, legger hun til.

- Kjører med hjertet i halsen

Hun forteller at pendlerveien hun, og mange andre fastboende på Arnøya, har hver dag er noe som bekymrer henne. Hun er fortvilet over situasjonen.

Les mer: Endelig Arnøyas tur

- Man kjører jo med hjertet i halsen. Det er en veldig tøff og usikker vei til jobb, men det er jo ingen andre alternativ. Heldigvis har det ikke gått tapt noen menneskeliv i rasene som har gått, men det virker nesten som om det må gjøre det for at noen skal reagere og ta tak i disse problemene, forteller Albrigtsen.

- Det er mange som kjører denne veien daglig og vi snakker ofte om dette, legger hun til.

Ønsker fastlansforbindelse

- Det optimale hadde hadde vært en tunnel fra Lauksundskaret til Storstein. Det må i tillegg skredsikres på Singla, der går det ras omtrent hvert år. Skredsikringstunnelen i Langfjorden er for kort, og dette har det blitt sagt i fra om før, men det ble ikke lyttet til, sier Albrigtsen.

Hun mener noen må ta tak i problemene med den usikre veien.

- Nå må det blir gjort noe med dette, sier Albrigtsen.