– Vi ønsker å finne en god løsning for hotellet videre. Dette kan bety en ny leietaker av hotellet eller en som ønsker å kjøpe det for egen drift eller for utvikling videre, som hotell eller annet. Nå er hotellet pent, rent, fresht og ryddig, så det er klart for nye drivere, sier Hilde Hammervold, administrerende direktør for Norlandia Utvikling AS.

Hammervold forteller at de ønsker lokale leietakere eller kjøpere, da hun mener det vil være det beste for hotellet.

– Vi mener det beste for hotellet er lokale eiere som kan drive med hjerte og lokalt eierskap, da det blir mer utfordrende å eie og drive hotellet lønnsomt fra Oslo, spesielt med den korte driftssesong vi har klart å opprettholde.  Det vil bli en vinn-vinn-situasjon dersom flinke lokale eiere ønsker å drive hotellet, siden de enklere kan tilpasse aktiviteter og plukke opp nye muligheter og trender. Dette gir mulighet til å utvikle et hotellprodukt man kan være stolt av, sier hun til Framtid i Nord.

– Alternativt kan lokale eiere utvikle bygget etter andre behov de ser på Storslett.

Flere idéer

Hun har flere idéer til hvordan hotellet kan drives framover.

– En mulighet er å leie hotellet til det såkalte «rigg-markedet» på kort sikt, da det vil være mye aktivitet i Nordreisa i flere år til. En annen mulighet er å kombinere driften der en bruker halve hotellet til utleie for anleggsarbeiderne og samtidig pusser opp, bygger om eller driver hotell i den andre halvdelen av bygget, forteller Hammervold.

– Eller man kan ha sommeråpent hotell, og utleie for anleggsarbeidere i vinterhalvåret de første årene, legger hun til.

– Større muskler

Hammervold sier samarbeid mellom lokale aktører er svært viktig for å kunne drive profesjonelt med reiseliv på en destinasjon som Storslett.

– Dersom en vil nå ut på for eksempel det tyske markedet, så må en bruke midler og ha større muskler.

– Det er viktig at en samarbeider med lokale aktører for å skape muligheter sammen.

Tidligere ble hotellet brukt kun til sommerturisme og ble holdt stengt om vinteren. Tor Odin Horg, tidligere driftssjef for Norlandia Drift, sier de tyske turoperatørene har etterlyst hotellet på Storslett.

– Turoperatørene savner Storslett – det er ikke kapasitet på det andre hotellet i Sørkjosen. De har etterlyst hotelldrifta her, sier Horg, som er med til Nordreisa som konsulent sammen med Hammervold.

Hero og OSSA

Norlandia forventet at Hero skulle leie hotellet i mellom tre til seks år. OSSA som var entreprenør for tunnelen gjennom Sørkjosfjellet, var leietaker før Hero, men kontrakten ble som kjent oppsagt av Statens vegvesen.

– Rundt 2010 leide vi ut hotellet til eksterne leietakere, men det gikk ikke så bra. I 2015 leide OSSA, også leide Hero hotellet som ordinært mottak fra mars i fjor, sier hun.

– Hero og kommunen hadde forventet at mottaket ville dekke et langsiktig behov, men så ble det en endring i behovet og da måtte vi innrette oss etter det.

– Ikke aktuelt for kommunen

Norlandia Eiendom A/S skal ha vært i kontakt med Nordreisa kommune for å diskutere eventuelle muligheter for felles utvikling.

– Kommunen sier at det ikke er aktuelt å kjøpe bygget, for å drive sykehjem eller lignende.

Allerede har flere interesserte tatt kontakt med Norlandia Eiendom angående hotellet på Storslett.

– Vi har allerede fått en del henvendelser. De som er interessert kan ta kontakt med meg, sier Hammervold.

Du finner kontaktinformasjon til Hammervold via denne linken.

Hotellet på Storslett kan gi flere spennende muligheter for framtidige leietakere eller eiere, tror Hilde Hammervold.