Det har ligget an til rettssak mellom Skjervøy kommune og Hurtigruten ettersom sistnevnte mener anløpsavgiften på Skjervøy har vært for høy - slik Hurtigruten har ment i mange havner i Norge.

Men nå har ordfører Ørjan Albrigtsen forhandlet fram en avtale med Hurtigruten. Prosjektleder i Hurtigruten, Stein Lillebo, sier til nordlys.no at de har underskrevet en fastprisavtale som går fram til 2021 - en avtale som ifølge avisen inkluderer både kystruten og det nye ekspedisjonsskipet til Hurtigruten.

- Skjervøy har mye spennenede på gang og vi håper at vi kan bidra. Det er også et interessant anløpssted for våre ekspedisjonsskip, sier Lillebo til Nordlys.

Ordfører Albrigtsen tror avtalen er noe kommunestyret i Skjervøy vil godta.

- Den er så god at jeg er sikker på den går gjennom.  Vi må innrømme at vi har tatt for høye avgifter gjennom flere år. Det vanskeligste var å løse dette, sier Albrigtsen, som har måttet gå med på at Skjervøy havn skal delvis betale tilbake avgiftsbeløp som har vært for høye.

Ifølge Albrigtsen er det beløpet mye lavere enn det man kunne risikert å måtte betale etter en eventuell rettsak mellom partene.

Ørjan Albrigtsen