PÅ møtet 14. august skulle den betente brøyteanbudssaken behandles. Etter en lang diskusjon vedtok flertallet i kommunestyret å lukke møtet. Det var det mange som reagerte på og Frps representanter Arne Nilsen, Jørn Cato Angell og Vidar Langeland valgte å levere lovlighetsklage på lukkevedtaket.

Ikke grunnlag

Rådmann Cissel Samuelsen hadde i saksfremlegget til kommunestyret innstilt på at klagen måtte tas til følge og at lukkevedtaket måtte oppheves og anses som ugyldig. Det vedtok da også kommunestyret.

Fra talerstolen tok Cissel Samuelsen selvkritikk på vegne av kommunen på at møtet ble lukket.

- Håper vi lærer

– Det var synd at vi lukket møtet. Det skapte folkesnakk og man kunne stille spørsmål med åpenheten i kommunen. Det er bare å beklage og jeg håper vi har lært av det, sa Aps Øystein Skallebø.

– Vi stolte på rådene vi fikk. Det var et kjempestort feilvalg og det må vi stå for, sa varaordfører Irene Toresen (Ap).

Igjen?

- Jeg beklager at møtet ble lukket. Det skaffet oss mye negativ publisitet og jeg satt med en dårlig følelse etter vedtaket. Men jeg kan ikke garantere at jeg ikke blir å fortsette å lytte på rådene vi får - fordi jeg har fortsatt tillit til administrasjonen, sa Mathiesen.

Frps gruppeleder Vidar Langeland har vært den sterkeste kritikeren av møtelukkingen i august. Langeland var klar på at kommunepolitikerne etter hans mening måtte kunne stole på magefølelsen i større grad.

- Kanskje skal man ikke bestandig høre på anbefalingene fra advokater som skal tjene penger, mente partikollega Paul Stabell.