Bodø/Glimt-vingen har imidlertid ingen planer om snarlig retur til moderklubben.

Hans siste seriekamp for L/K var 30. juni 2001 i 2-1 seieren over Ishavsbyen på Polleidet i daværende 3. divisjon avdeling 23.

Han ble fredag kveld intervjuet av styremedlem Helge Matland i Troms Fotballkrets. Tema var Olsens vei fra Lyngen til norsk toppfotball. 52 personer fulgte med stor interesse hva lynvingen kunne berette.

Som takk fikk han en rød/hvit-drakt med nummer 30 på ryggen.

foto
FOTBALLKVELD: Drøyt 50 personer var til stede på Fotballhistorisk kveld.

Nær dansk klubb

En lang og lysende karriere førte Trond Olsen til Bodø/Glimt, Lillestrøm, Rosenborg, Viking og tilbake til Bodø og Aspmyra. Han står med 399 kamper og 101 scoringer i de to øverste nivåene i norsk fotball.

– Man vet aldri hva som kan skje i framtida. Det må gå mye nedover før jeg vil tenke på å vende hjem, sier Olsen.

Profftilværelse i utlandet var en drømmene han ikke fikk oppfylt.

– Jeg var nær klubbskifte i januar i år. En dansk toppklubb, uten at jeg vil røpe navnet, ønsket meg over. Glimt-ledelsen krevde for mye i kompensasjon. Jeg hadde en muntlig avtale med Glimt, men jeg forstår hvorfor klubben satte seg på bakbeina. Klubben ville fortest mulig tilbake til Eliteserien. Uansett var det bittet at det ikke ble spill i Danmark, sier Trond Olsen til Framtid i Nord.

– Du var for noen år siden aktuell for engelske klubber?

– Sheffield United ble nevnt, men jeg vet ikke hvor mye som var konkret. Det samme gjelder Everton.

Operasjon

Trond Olsen måtte gi seg tre serierunder før slutt i årets jubelsesong i OBOS-ligaen. Glimt rykket opp med solid margin ned til Start.

– Jeg slet i sommer med lyskeskade og måtte til slutt opereres. Jeg trenger både januar og februar for å trene meg opp.

foto
INTERVJU: Trond Olsen i samtale med Helge Matland.

– Hvordan ser du på neste sesong?

– Jeg skal opp på et høyere nivå enn i de to siste sesongene. Jeg vet at jeg har det inne.

Han har ingen planer om å gi fra seg venstre vingen uten sverdslag.

– Jeg skal beholde plassen i hvert fall to år til, fastslår Olden.

En A-landskamp

Trond Olsen fikk senhøstes 2008 debuten på A-landslaget i 0-1 tapet mot Ukraina i Kiev. Han står med 46 aldersbestemte landskamper.

– Jeg ble i 2009 og 2010 seriemester for Rosenborg. Jeg kom til en kultur hvor hele laget følte seg uovervinnelig i Norge. Vi kunne gjøre en elendig første omgang og ligge under, for så å snu matchen etter pause.

En av nedturene er at han ikke ble norgesmester med Rosenborg.

– Vi skulle i 2010 aldri ha tapt semifinalen mot Follo. Jeg var i 2003 som Glimt-spiller med på å tape cupfinalen mot Rosenborg etter ekstraomganger.

– Det ble med den ene landskampen?

– Åge Hareide ga seg etter nederlaget mot Ukraina. Jeg hadde store forhåpninger om å bli med videre under Egil Olsens ledelse. Noen mener at Drillo aldri glemmer at jeg på U 19-landslaget slo ei tversoverpasning, som ble snappet opp av en motstander, forteller Trond Olsen.