– Vi har siden nyttår seilt i utrolig medvind. Alle våre tidligere frivillige er tilbake for fullt. De som etter fjorårets festival sa at de var slitne og utbrente, blir med videre.

Festivalsjef Karl Halvdan Botngaard og økonomisjef Tor-Steinar Solvang har det aller meste under kontroll før Pimpernell som første band fredag kveld entrer scenen i oppvarmet festivalfelt. Både konsertene og messa foregår innendørs.

Været vil ikke legge noen demper på stemningen, selv om arrangørene håper på solskinn og i hvert fall ikke nedbør.

Optimismen dominerer

LRR har gått av stabelen den første helga i juni måned hvert år siden 2012.

De seks første festivalene ble suksess. Det har gått rundt økonomisk, med unntak for i fjor da været var dårlig. Vi hadde topp musikk, men den traff ikke vår fremste målgruppe, som er 30 pluss.

Regnskapet viste underskudd på 360.000 kroner, moe som medførte at oppsparte midler måtte brukes for å betale regninger.

Flere fryktet at festivalen var ferdig. Siden årsskiftet har imidlertid optimisme og ny glød dominert.

Topp stemning

En fersk nyhet er at Stephen Ackles opptrer både fredag og lørdag. Han var opprinnelig booket bare til fredag.

Ackles, Terje Tysland og Pimpernell står den første kvelden på scenen.

Pimpernell og Stephen Ackles er lørdag tilbake, og får selskap av Kevin Boine og Banana Airlines. Boine holder på ettermiddagen gratis ungdomskonsert.

– Banana Airlines trekker alltid fulle hus og skaper topp stemning, uansett hvor stort eller lire sted de kommer til, sier Botngaard.

Lørdag formmiddag blir det familieshow med aktiviteter både for barn og voksne. Messa samler foreløpig nitten utstillere.

1.000 billetter

Et oppvarmet telt, som tidligere ble brukt på Ølfestivalen i Tromsø, gir plass til 1.000 personer.

– Vi håper å selge totalt 1.000 billetter fordelt på to kvelder. Budsjettet for musikken er på drøyt 300.000 kroner.

– Hvordan går forhåndssalget av billetter?

– Litt bedre enn normalt. Vi er i medvind både med tanke på publikum og sponsorer. Inntektene fra samarbeidspartnere har aldri vært større.

Mange å takke

– Hvor mange frivillige trenger dere?

– 90 personer. Alt av vaktlister er fylt opp. Vi har i tillegg engasjert noen profesjonelle vakter fra Tromsø. LRR er kjent som den flinkeste gutten i klassen når det gjelder lite fyll og bråk. Vi har knapt opplevd noen negative episoder inne på festivalområdet, sier Botngaard.

Per Halvard Hansen rigger for anledningen til en bar i et gammelt naust like ved teltet. De som vil ta en tidlig øl kan gjøre det uten å sitte i samme lokale som familiearrangementet lørdag.

– Vi har mange på takke. Vi er helt avhengige av tett samarbeid med Lyngen Reker og øvrige grunneiere like ved festivalområdet. Sametinget har bidratt med økonomisk støtte. Ordfører Dan-Håvard Johnsen blir kokk back stage, forteller Karl Halvdan Botbngaard og Tor-Steinar Solvang.