Etter år med vinterlige problemer i den bratte Langbakken på Fv866 på Skjervøy, er det nå klart for en ny og mer knirkefri æra.

– En flaskehals

- Langbakken på fylkesvei 866 har i mange år vært en flaskehals for sjømattransporten ut av Skjervøy, sier fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms, Ivar B. Prestbakmo (Sp) i en pressemelding, onsdag.

Mindre bratt

Problematikken  i Langbakken har tiltatt de siste årene, i takt med den voldsomme produksjonsveksten ved prosessanlegget til Lerøy Aurora på Skjervøy.

ÅPNES: Den tynne streken er den gamle traseen, som senere skal bli gang- og sykkelsti. Den tykke er nyveien, som åpnes torsdag. Foto: Illustrasjon: Statens vegvesen

Anlegget får daglig flere titalls lastebiler inn, via bakken, som med en helling på hele 10 grader, like etter en knapp sving, byr på problemer for mange sjåfører og deres kjøretøyer.

Enda gjenstår en del

I en liten periode vil det være et felt i vegen som ikke har asfalt fordi arbeidet med vann og avløp må bli ferdig. Feltet vil være godt skiltet.

Gammelvegen skal nå gjøres om til gang- og sykkelveg. Dette arbeidet vil starte opp over nyttår.  Det vil være mulig å kjøre til helikopterlandingsplassen i byggeperioden.

NB! I en tidligere versjon av denne saken har det stått at åpningen av veien blir klokken 12.00. Det stemmer ikke helt. Avdelingsdirektør Rigmor Torsteinsen i Statens vegvesen presiserer at det skal være en befaring først, før trafikken blir ledet inn på nyveien i løpet av dagen.