Det er Dagbladet som skriver om avtalen mellom flyselskapet Norwegian og destilleriet i Årøybukt i Lyngen. Fra og med i vår skal Norwegian servere Bivrost gin på alle sine langdistanseflyvninger. Det er stort for styreleder Hans-Olav Holtermann Eriksen.

- Det er uten tvil vårt største gjennombrudd, sier styreleder Hans-Olav Holtermann Eriksen til Dagbladet.

- Litt feiring

Ginen fra Årøybukt vant i februar to priser på Icons of Gin i London og fikk toppkarakter da D2 og nettstedet smak.no smakstestet 90 ulike giner i juli i fjor.

At Aurora Spirit nå skal levere til Norwegian, tror Eriksen skyldes flere ting.

- Jeg tror det handler om det norske særpreget, det rene, pure og ville. Det, sammen med rene råvarer fra norsk natur og utmerket kvalitet, er våre største fortrinn. Og det er ingen tvil om at avtalen med Norwegian er kjempestort for oss. Jeg skal innrømme at det ble litt feiring da den ble klar, sier han til avisen.

God profilering

Eriksen sier at ambisjonen for Aurora Spirit hele tiden har vært å nå ut i verden med produktene.

- Norwegian har 30 millioner passasjerer i året, mange av dem internasjonale, og avtalen gir oss god profilering, sier styrelederen.

- Selv om Norwegian blir et stadig mer internasjonalt selskap med reisende som aldri er innom Norge, er det likevel viktig å tilby norske og nordiske produkter om bord, sier Lasse Sandaaker-Nilsen i Norwegian til Dagbladet.