Meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold i Nord-Norge på grunn av væromslag til mildvær. Tirsdag er det blitt milde temperaturer ute som ventet, og det er underkjølt regn på veibanen flere steder. Det er ventet regnbyger og noen steder sludd- eller snøbyger utover dagen og i morgen.

– Folk må kjøre veldig, veldig forsiktig. Det er såpeglatt med underkjølt regn og asfalten er speilglatt! sier redaktør i Framtid i Nord, Kjetil Martesønn Skog. Han har kjørt strekningen mellom Storslett og Sørkjosen, og skal videre mot Skjervøy.

– Det ser ut som at det er bar asfalt på veibanen, men det er såpe!

Også på Arnøya meldes det om veldig glatte veier.

Politiet advarer

Også politiet advarer om svært glatte veier i Troms.

– Vi anmoder våre innbyggere om å kjøre etter forholdene da det rundt om i distriktet er tildels svært glatte kjøreforhold, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

OBS-varslet er ventet avsluttet natt til torsdag, da temperaturene skal synke.

Trafikkmeldinger

På Kvænangsfjellet er det snø- og isdekke med fare for glatte partier. Klokken 13:30 var det -2 grader, sør-vestlig liten kuling og sluddbyger, melder Statens vegvesen.

Hurtigbåt rute 3 med avgang klokken 18:00 fra Tromsø til Skjervøy er kansellert på grunn av uvær. Retur fra Skjervøy klokken 21:10 er innstilt. På grunn av dårlig vær kanselleres også ruteturen klokken 16:00.

Betydelig snøskredfare

På grunn av mildværet er snøskredfaren satt til betydelig (faregrad 3) i Nord-Troms og også Lyngen tirsdag. Onsdag er det ventet at snøskredfaren vil være moderat.

- Våte naturlig utløste flakskred kan forekomme. Faren opprettholdes så lenge det regner. Unngå potensielle løsneområder og utløpsområder for skred, melder varsom.no om Nord-Troms.