Fylkesrådsleder Willy Ørnebakk (Ap) ønsker at man fra Troms' side anser det som umulig å gjennomføre arbeidet i fellesnemnda. Dette på grunn av at Finnmark nekter å delta.

Det opplyser fylkeskommunen i en pressemelding.

Fylkesrådslederen har lagt fram en sak for fylkesrådet i Troms der det slås fast at manglende deltakelse fra ett av fylkene vil så tvil om legitimiteten til de vedtakene som må gjøres i fellesnemnda.

Forskriften ble fulgt av en pressemelding, der ministeren var sitert på følgende: «Geg vet at Troms fylkeskommune nå med tungt hjerte tar på seg ansvaret for å starte arbeidet i fellesnemnda alene.»

I et brev fra departementet stod det også: «Jeg er beredt til å gjøre flere endringer i forskriftenes bestemmelser om sammensetning og fullmakter på et senere tidspunkt. Det kan for eksempel være aktuelt å styrke Finnmarks representasjon i nemnda, i samsvar med den opprinnelige forskriften, dersom fylkestinget i Finnmark bestemmer seg for å delta i sammenslåingsarbeidet.»

Ørnebakk sier de to elementene bidrar til å skape en uklar situasjon.

– Første punkt skaper en politisk vanskelig situasjon for Troms, og er ikke i samsvar med fylkesrådets situasjonsforståelse. Det andre punktet bidrar til å skape usikkerhet om denne fellesnemndens funksjonstid, sier han.