Nils Arne Hofsøy, daglig leder i Hofsøy Mekaniske, har fått med seg KOFAs avgjørelse i brøytesaken, der nemnda mener det ikke var rett å tildele Hofsøy brøytekontrakten på Skjervøy - slik kommunestyret bestemte i januar.

Han medgir at han har fått bedre nyheter på en fredags ettermiddag.

- Det var jo ikke noen god nyhet akkurat. Men jeg har vært lengre unna en kontrakt tidligere, så dette tar jeg ikke så tungt. Jeg har tross alt blitt avvist to ganger før, sier Hofsøy.

Han er klar på at tingrettens kjennelse fra desember, der Hofsøy fikk medhold i at de hadde blitt urettmessig avvist i brøyteanbudsrunde tre, er det han forholder seg til.

- KOFA er et rådgivende organ. Vi forholder oss til den rettskraftige tingrettskjennelsen, og det regner jeg med at Skjervøy kommune også gjør. Den kjennelsen har jo forbudt kommunen å inngå kontrakt med SPA, sier Hofsøy til Framtid i Nord.

- Hadde du forventet et annet resultat i KOFA?

- Vi hadde selvsagt håpet at det skulle være slutt nå, ja. Men akkurat det får jeg ikke gjort så mye med. Jeg forholder meg til at tingrettsdommen var ganske klar og det samme var vedtaket i kommunestyret. KOFA er flinke på sitt område, men det er som sagt kun et rådgivende organ, sier Hofsøy, som har brøytet på midlertidig kontrakt på Skjervøy tettsted i en måneds tid nå.

- Og jeg fortsetter brøytingen inntil det skrives en permanent kontrakt, sier Hofsøy.