Et polart lavtrykk gir bygevær og vind fra nordvest i Nord-Troms. Det er kyststrøkene som vil merke mest til været, og ifølge yr.no kan det være periodevis sterk kuling i regionen torsdag. Mot kvelden vil vinden minke noe. Fredag skal det være nordvestlig frisk bris og senere på dagen skiftende bris. Da vil det komme noen snøbyger, men vesentlig i ytre strøk.

Meteorologikonsulent Trond Robertsen forteller at Nord-Troms kan slippe unna det verste været som kommer med lavtrykket.

– Lavtrykket ligger ute i havet og det gir sannsynligvis ikke så mye innvirkning der. Dere berger dere under nordvestlig vind og snøbyger, for det vil være vesentlig ute på kysten. Innover mot grensa skal det være ganske greit vær og ikke noe særlig vind.

I Årviksand er det sendt både kulingvarsel og varsel om polart lavtrykk. Kulingvarselet gjelder for strekningen Hekkingen - Loppa ute på havet og ved kysten.

Torsdag og fredag

Meteorologisk Institutt i Tromsø jobber nå med et nytt værvarsel for i morgen og helga.

– Snøbygene vil holde seg i dag og i morgen. Det blir varierende bygevær og hvor bygene kommer inn, vil variere. Men det skal være flest byger på kysten.