Statsminister Jonas Gahr Støre vil delta i begravelsen til sin partifelle og fylkesrådsleder i Troms og Finnmark, Bjørn Inge Mo.

Det får iTromsø bekreftet av fylkessekretær i Troms Arbeiderparti, Tor Arne Bell Ljunggren.

Begravelsen skal avholdes i Kåfjord kirke torsdag 21. juli klokka 12. Mo døde av hjertestans 10. juli.

I et innlegg på sin Facebook-side skrev Støre følgende om Mo da hans bortgang ble kjent:

«I politikken møter vi mange ulike mennesker som alle setter spor, hver på sin måte. For meg ble Bjørn Inge en kamerat i ordets fineste forstand. Lojal, ærlig og oppmerksom. En jeg alltid kunne ringe for å få gode råd og klare tilbakemeldinger; en raus, varm og klok venn som jeg kommer til å savne».

Ap-nestleder skal delta

– Hans engasjement og tilstedeværelse har betydd mye for mange. De som ønsker å følge vår kjære Bjørn Inge til sitt siste hvilested, er hjertelig velkommen, har familien til fylkesrådslederen sagt i en uttalelse.

I tillegg til statsministeren vil blant andre Arbeiderpartiets nestleder, statsråd Bjørnar Skjæran, være til stede, opplyser partiet i en pressemelding.

Det samme vil Nils-Ole Foshaug, leder av Troms Arbeiderparti, og Kristina Hansen, leder av Finnmark Arbeiderparti, ifølge pressemeldinga.

Også Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) kommer i begravelsen, har han selv uttalt til iTromsø.

– Han var en ung mann og veldig respektert i både Arbeiderpartiet og som privatperson. Jeg har hatt et godt samarbeid med han i politikken og vi har opplevd mye sammen, sa Wilhelmsen om sin avdøde kamerat.