SISTE: Politiet vil gjøre en ny vurdering av evakueringen omtrent klokken 15:00 tirsdag.

- Det er for første gang siden brannen starta ikke åpne flammer i anlegget, og røykutviklinga har avtatt vesentlig. Politiet avventer effekten av det pågående slukkingsarbeid ved Galsomelen og vurderer situasjonen på nytt ca. kl. 15.00.  Inntil da opprettholdes evakueringa i området, skriver Troms politidistrikt i en pressemelding.

Les også: Har slukket de siste åpne flammene: – Et gledens syn

Forsvarets helikopter er fortsatt på Galsomelen for å hjelpe til med slukkinga. I tillegg har brannvesenet i Nordreisa nå fått hjelp av brannvesenet i Tromsø.

- Forsvarets 339 skvadronen skal også i dag bistå i slukke arbeidet. Det er vanskelig å si hvor lenge slukkingen vil pågå. Det kan ta dager, sier fagleder for brann Roy Hansen til Nordreisa kommune.

– Jobbes for fullt

Operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt, forteller at Tromsø brannvesen skal bistå i slukningsarbeidet.

– Det jobbes nå for fullt på stedet, og det tilføres flere ressurser. To biler fra brannvesenet i Tromsø er på vei og det kommer også et nytt helikopter fra Forsvaret rundt klokken 12:00.

– Brannvesenet fra Tromsø kommer med en tankbil, en mannskapsbil og skummeslukkeutstyr, legger Meyer til.

– Hvordan har utviklinga av brannen vært i løpet av natta?

– Det er fortsatt stort sett det samme. De har fått flyttet litt på massene og fått mer oversikt, og de har fått kontroll over omtrent halvparten av massene, sier Meyer og legger til at han ikke enda har fått den siste rapporten fra stedet.

Kan ta flere dager

Fagleder Roy Hansen opplyser til NRK at det fortsatt kan ta flere dager flere dager før brannen blir slukket, selv om situasjonen har bedret seg siden brannen startet søndagsformiddag. Det brenner i masser som er ti meter dyp.

– Det er vanskelig å spå med en brann som dette. Det er store søppelmasser som ligger igjen i grunnen, så det kan fortsatt ta flere dager, sier faglederen.

– Vi har gått gjennom store deler av området som vi har kontroll over, men nå jobber vi i en konsentrert del av fyllinga. Vi har inne Tromsø brannvesen også som hjelper nå, sier Hansen til NRK.

Kommunen opplyser om at det nå er svak vind fra nordvest, men at den ventes å øke utover dagen.

Saken oppdateres.