Terje Tysland spiller fredag 1.juni opp til fest under Lyngen Rock & Reker. Tysland blir ofte omtalt som "Trønderrockens far", sammen med Åge Aleksandersen.

De to var frontfigurene i bandet Prudence, som var de første som presenterte skikkelig rock på dialekt i Trøndelag. Band som Stage Dolls og DDE har ved flere anledninger uttalt at uten Tysland og Aleksandersen, hadde det ikke vært noen Trønderrock.

Fri utfoldelse

Nå kan festivalfolket få oppleve Terje Tysland i fri utfoldelse på Lenangsøyra. Publikum vil få presentert alle hitlåtene fra en lang karriere, blant annet "Gutta på by'n", "Heile Livet" og "Send mæ en øl", skriver Lyngen Rock & Reker i ei pressemelding.

Tysland har i over 40 år gledet og begeistret publikum over det ganske land med utallige konserter, klubb- og dansejobber. Han har gitt ut over 20 plater og CD-er.

Uvøren livsstil

I pressemeldingen fra Rock & Reker skriver man blant annet følgende om Tysland:

"Tysland er rabulisten, den konservative sosialisten, tenkeren og livsnyteren i en og samme person. Og da må det bare gå litt skeivt innimellom, og at dette sammensuriet av en livsstil nok har ført Terje opp i stry mang en gang, skal ikke stikkes under en stol. For det meste er unektelig selvvalgt og da kan man lett havne på dagspressens og den kulørte ukepressens forsider med oppslag som har fått de siste hårene på Terjes hode til å reise seg mang en gang. Men uten denne noe uvørne livsstilen, ville neppe Terje Tyslands musikk og tekster sett dagens lys og mangt et gullkorn ville ha vært tapt for alltid".