Arrangør Kjartan Nygård sier det er stort å få det til etter så kort tid. Han har ikke lang erfaring med arrangering av slike arrangementer, men tidligere god kvalitet gjorde at han får arrangere årets finale. Den blir på Storslett, 6. oktober. – Det har ikke gått helt opp for meg enda. Jeg klarer ikke helt å fatte det. Det blir nok ikke å gå opp for meg før guttene møter opp her og konkurransen er i gang.

Høy kvalitet

Kjartan har tidligere arrangert lokale konkurranser og fikk i 2017 tilbud om å arrangere et innledende kvalifiseringsstevne hvor utdøvere kvalifiserte seg til finalen. Arrangementet var av så god standard med så god utførelse at han fikk tilbud om å arrangere finalen i 2018.

Deltar ikke

- Jeg deltar ikke i år, det er nok en stund til jeg er sterk nok til å konkurrere med de guttene der. I år har jeg heller fullt fokus på å arrangere. Jeg er avhengig av at lokalt næringsliv skal ta initiativ og hjelpe til, så det blir fokuset nå, sier Nygård.

Norges sterkeste dame

Nygård håper på at dame-finalen også kan arrangeres i Nordreisa.- Jeg håper vi kan kåre Norges sterkeste dame her. Til nå er det ikke nok påmeldte, men om nok damer melder seg blir konkurransen her.

Dag Rune Stangeland er godt i gang med treningen til finale i NM i strongman på hjemmebane. Foto: Johannes Vang

Realistiske mål

Reisaværing og Norges sterkeste politimann Dag Rune Stangeland sier han realistiske mål når det kommer til plasseringen i finalen.- De som er i toppen er så store og sterke at jeg har bena godt planta i jorda når det kommer til å sette mål. Jeg vet at jeg er god nok til topp fem hvis alt klaffer. Jeg satser ikke på å bli best med det første, selv om det hadde vært utrolig morsomt å vinne på hjemmebane.

Poengsanking

- Det har gått litt dårlig i tidligere konkurranser så jeg ligger ikke så godt an som jeg hadde håpet. Foreløpig ligger jeg på en tiende plass, noe som er for lavt til å satse på at jeg kommer til finalen. Så jeg må reise til cupen i Trøndelag for å samle noen poeng for å komme til finalen.

Familieshow

I følge han er Strongman et familieshow. Om man ikke kan noe om det fra før blir man fort revet med i det som foregår. Det gjelder de fleste. - I hovedsak er det en idrett, men det er også en showsport. Publikum liker som regel litt show og litt action, noe det ikke er mangel på i denne sporten, sier Stangeland.

Her løfter Dag Rune 340 kilo i markløft under NSM 2017. Foto: Per Gunnar Roalkvam

Hard Trening

Han hadde håpet på litt ferie, men det blir det ikke mye av. Han skal to uker til Spania hvor han ligger i hardtrening mens familien koser seg i bassenget. Grenene til finalen er enda ikke klare så man må være forberedt på hva som helst. - Jeg er spent på hva det havner på, frem til da må jeg bare trene generelt og når det blir avgjort kkan jeg starte med systematisk trening på øvelser, avslutter Stangeland.