Flyktningleiren ligger nord for Tripoli i Nord-Libanon, omtrent 25 kilometer fra grensen til Syria. Laboratorieutstyret er donert Lyngen-baserte Aurora Live Aid, og er delvis finansiert av private donasjoner lokalt og internasjonalt, samt hovedsponsor Lenangen helsesenter AS.

– Det er med stor glede at vi endelig har fått dette på plass. Det har vært mye jobb, og vi takker spesielt den libanesiske avdelinga i den norske organisasjonen Right to Play, som har bistått på formidabelt vis, sier Marit Lillevik, nestleder i Aurora Live Aid, i en pressemelding fra Lenangen helsesenter.

– Nå har vi ansatt en person lokalt som er utdannet medisinsk laboratorietekninger, og som framover representerer vår organisasjon lokalt. Personen skal sikre at innsamlede midler brukes på best mulig måte, sier hun.

Verdien på utstyret er rundt 76.000 kroner.

Har mistet støtte

Den økonomiske støttet til flyktningleirer fra UNRWA skal ha blitt redusert på kort tid. Flyktningleiren ble bygget i 1955 for plass til omtrent 15.000 mennesker, men i dag bor det 35.000 palestinere og syrere i leiren.

Utstyret flyktningleiren nå har fått finansiert, er avgjørende for legeklinikken.

– Utstyret er helt avgjørende for oss. Det betyr at vi ikke lenger trenger å sende visse typer blodprøver ut av leiren. Blodprøvene koster ofte 10 dollar per prøve, noe som mange flyktninger ikke kan betale, sier Ahmad Kaddoura, leder av legeklinikken.

Aurora Live Aid skal vedlikeholde utstyret og finansiere nødvendige råmaterialer knyttet til bruken de neste årene.