Den verdenskjente konkurransen i San Francisco er ansett som en av de mest respekterte i bransjen. I konkurranse med over 2000 gin og destillerier fra hele verden vant Aurora Spirit Distillery «Double Gold» med sitt merke Bivrost Gin. Det opplyser Aurora Spirit i en pressemelding. Dette er den tredje internasjonale prisen de har vunnet på kort tid.

Daglig leder Tor Petter Christensen er stolt over resultatet.

– Jeg er meget stolt, både på egne vegne og for teamet mitt i Aurora Spirit Distillery, sier han, og legger til:

– Vi har siden første produksjonsdag tenkt kvalitet og eksport. Vi har hentet anerkjent kompetanse fra både Skottland og vår egen Stig Bareksten, og brukt lokale bær og planter i våre produkter. Kombinasjonen har vist seg å være meget god.  Å vinne disse internasjonale prisene under to år etter oppstart, er en stor annerkjennelse for jobben vi har gjort, og en sterk bekreftelse på at vi er på rett vei.

«Double Gold» blir tildelt de få oppføringene som mottar gullmedaljeverdier av alle medlemmene i bedømmelsespanelet, og produktene blir regnet som noen av de fineste i verden. I fjor var det Bareksten spirits som vant prisen.

Satser videre

Lyngen-firmaet har startet eksport til UK, og de ønsker å eksportere til enda flere land framover. De har også satset på å lage destilleriet til et reiselivsproduks, og har derfor daglige visningsturer og en rekke aktiviteter knyttet til anlegget – etter skotsk modell.

– Vi har hentet inn den fremste kompetanse på destillering og produktutvikling, både fra inn- og utland. Det må likevel understrekes at jobben som destillatør Gjermund Stensrud og teamet hans har gjort, har vært formidabel. Det er lagt ned mye tid og klokskap for å oppnå en slik kvalitet og gjennomføringsevne, sier styreleder Hans-Olav Holtermann Eriksen i pressemeldingen.