Lavkarittet er et terrengritt på cirka 67,5 kilometer som går over fjellet fra Hatteng til Skibotn i Storfjord kommune. Rittet har en total høydestigning på cirka 1200 meter. Navnet kommer etter dalføret opp på fjellet mellom Kitdalen og Skibotndalen.

- På grunn av denne sene sommeren så har det vært mye snø i traseen, så enkelte stier har tatt litt skade av vårtiningen. Men vi har alt under kontroll, og vi er i rute, sier rittleder Hans-Erik Steinnes.

Valgte å flytte arrangementet

Hvert år arrangeres rittet den andre lørdagen i august, men i år har arrangørene måttet flytte rittet på grunn av kollisjon med Arctic Race of Norway som går i nærområdet. Dermed starter rittet 19/8, og i år arrangeres det for 21.gang.

- Storfjord kommune satser veldig på terrengsykling, noe som er veldig bra. Lavkarittet vil bli arrangert samme helg som Sti-festivalen, så det blir en stor sykkelhelg i Skibotn. Jeg er spent på hvordan dette vil falle ut, men jeg tror vi utfyller hverandre godt. Sti-festivalen arrangeres fra fredag til søndag samme helg.

Spesialister skal holde helgekurs

Lavkarittet har samarbeidet med Innovasjon Norge, og i starten av september vil det være stibyggerskole i Storfjord. Dette er et konsept for å forbedre traseer og turløyper slik at de tåler sykling i terreng.

- Vi ønsker å skolere folk som har interesse og som driver med sykling, og tilbudet vil være for alle sykkelinteresserte rundt omkring. Vi får besøk av spesialister sørfra som vil komme opp å holde et helgekurs. Dette er slik at vi skal lære hvordan en skal ta vare på naturen og hvordan en skal bygge stier som passer inn i naturen, sier Steinnes.