Ungdomsfiskeordningen er Nærings- og fiskeridepartementet som inviterer ungdom mellom 12 og 25 år til å registrere seg hos Fiskeridirektoratet og drive registrert fiske gjennom sommeren. Ordningen gjelder for alle fiskeslag som leveres til de vanlige fiskeriene mellom 18. juni og 10. august.

– En fantastisk mulighet

- Ungdomsfiskeordningen er en fantastisk mulighet for ungdom, sier leder for Sett Sjøbein, Janita Arhaug, i en pressemelding.

I følge Arhaug vil den yngste aldersgruppen få teste om livet som fisker er noe for dem før de skal velge studieretning på videregående skoler, samtidig som de litt eldre ungdommene som allerede har valgt studieretning får en fin mulighet til å skaffe seg verdifull erfaring og kontakter.

Fornøyd fiskeriminister

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) er er glad for at over 200 ungdommer er nysgjerrige på fiskeryrket og tar sommerjobb som fisker.

– Sjømatnæringen er en viktig ressurs for Norge og noe som må ta vare på for framtiden, sier Sandberg i en pressemelding.

- Regjeringen vil styrke rekrutteringen til fiskeryrket, og ungdomsfiskeordningen er et viktig tiltak. Dersom vi skal sikre at sjømatnæringen får den kompetansen det er behov for, og øke rekrutteringen til fiskeryrket, er det viktig at dyktige ungdommer kommer tidlig inn, fortsetter han.

Fordeling av unge fiskere gjennom ordningen:

  • Region Nord: 98 (2 i Nord-Troms)

  • Region Vest: 39

  • Region Nordland: 34

  • Region Sør: 30

  • Region Midt: 27

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) er glad for at ungdom prøver seg som fiskere, selv om tallene kunne vært høyere. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix