Med seg hadde hun sin tante, Camilla Berglund. Berglund forteller at Othelie er miljøbevisst, og spesielt opptatt av at dyr ikke skal få i seg plast eller metall.

– Hun var veldig ivrig å plukke søppel, og hun synes det er viktig å ta vare på miljøet. Othelie er opptatt av at fisk, fugl og andre dyr ikke får i seg plast eller metall, så hun var meget grundig da hun plukket søppel, sier Berglund til Framtid i Nord.

Mye søppel

På turen fant Othelie og Berglund alt fra sjokoladepapir til en mobiltelefon og sykkelpumpe, og i tillegg fant de tomflasker for 40 kroner. Pengene skal Othelie sette i sparebøssa si.

– Vi fant blant annet sjokoladepapir, ispapir, glassflasker, rundballeplast, isoporbeger, mobiltelefon, fotball, en slags sykkelpumpe og en sko. Det var desidert mest ispapir!

Ryddedugnad

3. mai inviterer Ren Lyngenkyst til en felles dugnad for å rydde søppel i Lyngen. Da skal det ryddes søppel langs veien fra Polleidet til Lyngseidet sentrum, «Hauen», Eidebakken og Stigen. Berglund forteller at hun og Othelie plukket søppel mandag siden de ikke kunne være med på ryddedagen 3. mai, da Othelie bor i Tromsø og skal på skolen.

De oppfordrer flere til å plukke søppel langs veiene, også når det ikke er arrangerte rydde-dugnader.

– Man trenger ikke ha en ryddeaksjon for at vi skal ha det fint rundt oss – man kan ta en pose med seg for å plukke søppel når man går på tur. Det er mye triveligere når det er reint og fritt for søppel i naturen, avslutter Berglund.