Ordføreren sier man har tid til å områ seg i saka.

Les saken: SPA fikk medhold i brøytesaken

– Vi har heldigvis god tid, så vi behøver ikke stresse. Jeg skal ta en runde med gruppelederne, og dersom det ikke er stemning for en anke, så er det jo heller ingen grunn til å kalle inn til noe ekstraordniært møte.

Kun kommunestyret kan endre

Imidlertid lover Albrigtsen at dersom noen vil ha en politisk behandling, da blir det kommunestyremøte.

– En så betent sak som dette jo tross alt har blitt, skal man ta på alvor. Dersom noen av partiene vil ha den opp som sak, så innkaller vi til ekstraordinært kommunestyremøte. Dette er en sak som er en konsekvens av et kommunestyrevedtak, og da er det kommunestyret som er eneste organ til å eventuelt revurdere.

Ørjan Albrigtsen (KrF) sier han ikke er overrasket over dommen.

– Rådmannen og vår daværende advokat anbefalte oss å anke dommen, fordi man mente at om SPA tok oss til retten, ville vi hatt en dårlig sak, men kommunestyret ville det annerledes. , sier han.

Må tenke

I likhet med rådmann Cissel Samuelsen har heller ikke Albrigtsen vært i kontakt med noen jurister om saka enda.

– Jeg vil jo avvente mine egne konklusjoner til vi har vært i kontakt med våre jurister. Men jeg skal være ærlig og si at det må være noen meget gode, juridiske argumenter for at vi skal be om en anke i denne saka. Den har allerede kostet oss svært mye penger, og en ny runde i retten betyr nye utgifter og nye forsinkelser, sier Ørjan Albrigtsen.