Denne FiN-lesersaken er skrevet av Kolbein Simonsen.

Skjervøy eldreråd har avholdt et nytt møte og denne gang på Arnøya. Målsettingen er at vi skal besøke bygdene i kommunen, for det er den riktige måten dersom en ønsker å bli kjent med sine medborgere. Denne gang avsluttet vi møtet i Årviksand hvor vi besøkte «Museumet» i bygda og det var en sjelden opplevelse for oss.

Ja selv for meg som er en «voksen» person og er fra Arnøya. Det er et ektepar fra bygda som på frivillig basis har jobbet med å samle inn bruksting, bruksredskaper fra tidlig på 1900-tallet og fram til i dag. Dette har de samlet opp i en tidligere fjøsbygning og her er det tre etasjer fulle av gjenstander som viser livet i et kystsamfunn i Nord-Norge.

Ja,tenk at dette er utført på frivillig basis og det over lang tid. Dersom en skal gjennomføre en vandring gjennom alle etasjene, med ekteparet som guider, så må du regne med flere timers interessant historiefortelling. Vi syntes at det var en sjelden opplevelse.

Besøkende på øya og andre som passerer området langs E6 bør ta en avstikker ut dit. Dette blir en flott avveksling og det går greit nå med gratis ferge- Jeg tror at selv et profesjonelt museum ville ha utbytte av et besøk her ute.