Mannen er under Statsadvokatene i Troms og Finnmark tiltalt for brudd på vegtrafikkloven, da han skal ha ført motorvogn påvirket av alkohol. Hendelsen skjedde i Kåfjord og blodprøven som ble tatt en times tid etter han var stoppet, viste 1,98 i alkoholpromille. Mannen er også tiltalt for å ha kjørt uten gyldig førerkort to ganger.

Truet politi og kommuneansatt

Den samme mannen er tiltalt for å ha truet offentlige tjenestemenn. Han skal ifølge tiltalen ha sagt til to politibetjenter: "Stakkars dere, neste gang dere kommer til meg sier det bare: 'Pang-pang-pang!' Fra i dag av, så er dere døde! Jeg skal betale folk for å skade dere, dere skal få døden i nakken fra denne dag! Jeg skal puste dere i nakken hver dag! Dette er ikke en trussel, men et faktum!" og videre truet med å drepe familiemedlemmer til én av politibetjentene, samt spyttet på en annen politibetjent. Han skal ha også truet med å ta håndjernene rundt halsen til politibetjenten som kjørte transportbilen til arrest, ifølge tiltaledokumentene.

Videre skal han ha truet en ansatt i hjemkommunen.

Viste rumpa

I tillegg er han tiltalt for å ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd å ha forfulgt en person eller krenket en annens fred. Dette også ved en annen hendelse.

Tidligere i år undersøkte Mattilsynet og politiet dyreholdet hans. Ifølge tiltalen skal mannen da ha trukket ned buksa og vist rumpa til dem.

"Du blir å få juling snart"

Mannen er også tiltalt for å ha i ord eller handling  ha truet med straffbar adferd under slike omstendigheter at trusselen kunne skape alvorlig frykt. Ifølge tiltalen har mannen sendt tekstmeldinger til en annen person der det sto: "Du blir å få juling snart" og "Tar dæ neste gang æ ser dæ. Uansett hvor det er."

LES OGSÅ: