Nå har Boltås startet sin egen nettbutikk for å selge noe av sauekjøttet selv, og allerede har han fått mange bestillinger. Tidligere skrev Nordlys en sak om at Nordreisabonden foret hundene sine med sauekjøtt, da han bare fikk 4 kroner per kilo som ble sendt til slakteriet. Det skapte reaksjoner.

– Folk ringte og sendte meldinger. De syntes dette var ille. Mange fortalte at sauekjøtt var umulig å oppdrive i butikkene, og en foreslo at vi burde starte nettbutikk. Det har vi nå gjort, og responsen er nesten større enn det vi klarer å levere, sier Boltås til Nordlys.

Har stor tro på prosjektet

Nå er det for langt ut på sesongen til at Boltås kan levere mye sauekjøtt, men han ønsker å satse større på nettbutikken til neste år.

– I år klarer jeg ikke å levere så mye sauekjøtt. Det er for langt ut på sesongen. Responsen har imidlertid vært så stor at vi vil trappe det opp neste år. Jeg har tro på nettsalg av kjøtt, sier han til Nordlys.

Lavere priser

- Som bonde rister jeg på hodet når jeg ser prisene i frysedisken. Vår andel av inntektene er bare en brøkdel. Det er ikke bøndene som tjener seg rike på norsk landbruk, det er matbaronene bak de store kjedene, sier Boltås.

Han selger selv sauekjøttet for 55 kroner kiloet og 60 kroner dersom det er ferdig partert.

– Det du får er ikke bare fårikålkjøtt. I et slakt er det både råstoff til pinnekjøtt, rull, fenalår, gryter og filet. Prisdifferansen mellom dette, og det du betaler til matkjedene, forteller det meste om misforholdet i dagens prismarked, sier han til Nordlys.