– Vi jobber nå med reguleringsplanen og parallelt med å se på prosjekteringa. Vi er ikke kommet så langt i det detaljerte arbeidet, men jobber nå i forhold til arealet som trengs, sier Edel Austlid, seksjonsleder i Statens vegvesen.

Austlid kjenner ikke til forslaget om trebru.

– Når forslaget kommer inn vil vi ta det til vurdering, men det er ikke trebru vi har tenkt på i utgangspunktet.

Hun sier det blant annet er bygget en trebru på Bardufoss.

– I Troms er det ikke trebruer over elv, men vi har en del gangbruer som er bygget i tre, for eksempel over E6 i Bardufoss, sier hun.

Sandnes: – Veldig pent

Nordreisa kommune og Statens vegvesen hadde egentlig planlagt å ha et møte om brua nylig, men det ble avlyst. De har ennå ikke funnet et nytt tidspunkt, men det skal holdes i nærmeste framtid.

– Vi har ikke fått forslag om trebru enda. Men vi skal snart ha møte med Nordreisa kommune, og jeg regner med det kommer fram da, sier prosjektleder Olaf Sandnes i Statens vegvesen.

Han sier det ikke er uaktuelt med en trebru på Storslett.

– Det er tidlig å si om en trebru er aktuelt, men det er i hvert fall ikke uaktuelt. Det er jo veldig pent, sier Sandnes.

– Det blir en ganske lang bru, så vi må se om vi klarer å bygge en trebru som tåler det lange spennet. Man må se på fordeler og bakdeler. Det er mange som skal uttale seg.

Nå arbeider vegvesenet blant annet med å etablere en omkjøringsvei for trafikken.

– Vi har startet så vidt med å etablere en omkjøringsvei og lage en plass der trafikken kan gå imens vi river brua. Vi har en utfordring med å finne løsning for omkjøringa. Også skal vi engasjere et konsulentfirma som skal prosjektere den nye brua, og når det er gjort kan vi jobbe med ulike bruløsninger og utforming. Da tenker jeg at vi skal ha et møte med Nordreisa kommune og beslutte hvordan brua blir seende ut, forteller Sandnes.