DAGNY omtales som den neste internasjonale stjernen fra Norge, Ágy er tilbake i ny musikalsk drakt og Ondt Blod har slått fast sin posisjon i toppsjiktet av norsk hardcore. Nå er de klare for årets Riddu-festival, som arrangeres i Manndalen 12.-16 juli.

ÁGY, stjerneskuddet fra Nordreisa, har beveget seg inn i r&b universet. ÁGY ble en nasjonal snakkis da låta «Arvedávgi» ble listet på NRK P3, som en av få samiskspråklige gjennom tidene.

– Det er alltid en deilig elektrisk stemning på Riddu-sletta, og etter mange år som publikummer skal jeg endelig få bidra til denne magien oppe fra scenen! Jeg føler meg hjemme på Riddu Riđđu - der er alle hjertelig velkomne, sier ÁGY i en pressemelding fra Riddu Riddu.

Norges store popsensasjon

Tromsø-artisten DAGNY er Norges nye store popsensasjon. Da singelen "Backbeat" kom ut høsten 2015 ble den streamet over 9 millioner ganger på Spotify i løpet av de første månedene. Det sørget for at hun havnet på «Artist to watch» -lista til Apple, Spotify og Tidal. Låtene «Blackbeat» og «Fool's Gold» har fått mye spilletid, og musikkanmelderne omtaler musikken hennes som energisk synth-pop med en fabelaktig vokal.

Nordnorsk skriking

Ondt blod er en hardcorekvintett, der fire av de fem medlemmene har bakgrunn fra Finnmark.Etter å ha høstet toppkritikker for debutplata “Finnmark”, har de oppnådd en plass i det toppsjiktet av norsk hardcore.

Ondt blod ser fram til å spille på Riddu, og lover flere nye singler.

– Vi tar på oss Lyngenkofta, og tar med flere nye singler i bagasjen. Vi lover harde gitarer, nordnorsk skriking, kaos og hygge på Riddusletta!

– Sterke røtter i nord

– Dette er tre nordnorske navn som innenfor hver sin sjanger har utmerket seg det siste året, og som vi tror, i tur og orden, vil få det til å koke på riddusletta. De har alle tre sterke røtter i nord, og representerer en nordkalott-cocktail, med samiske referanser på en nymotens måte, sier festivalsjef Karoline Trollvik.

Fra før er Angel Haze bekreftet til Riddu Riđđu 2017.

Tromsø-artisten DAGNY skal spille på Riddusletta til sommeren. Foto: PRESSEFOTO
Ondt Blod lover å skape kaos på Riddu med harde gitarer og nordnorsk skriking. Foto: PRESSEFOTO