Lill-Tove Bergmo fra Drabeng i Lyngen og hennes kollega Unni Bergsvenkerud i Spillavhengighet Norge har mottatt hver sin fagpris for innsatsen for berørte av spilleavhengighet.

Ingjerd Meen Lorvik i Norsk Forening for Spillproblematikk (NFSP) delte tirsdag ut prisen for 2017 på Hamar for å hedre to personer, som har gjort en enestående og beundringsverdig innsats for å hjelpe først pårørende til spilleavhengige.

”Som pårørende til spilleavhengig selv, var Lill-Tove på starten av 2000-tallet aktiv i media med å fortelle om sin situasjon og på denne måten fikk hun kontakt med andre som hadde det på samme måten. I 2004 startet disse modige ildsjelene en organisasjon som fikk navnet PTS - Pårørende til Spilleavhengige. Prisvinneren gjorde en stor personlig innsats med å hjelpe andre på kontakttelefonen og med oppstart av grupper”, heter det i begrunnelsen fra NFSP.

Mye oppmerksomhet

Videre sa Lovik i talen:

”Organisasjonen var gjennom prisvinneren og andre, svært taleføre og fikk mye oppmerksomhet i media. De pekte på hvordan den spilleavhengige ble rekruttert og avhengig av pengespill og kunne ut fra egne erfaringer fortelle hvordan spilleavhengighet førte til krise for hele familien. Organisasjonen inkluderte etter hvert også spilleavhengige og skiftet navn til Spilleavhengighet Norge.

Liv-Tove hadde og har en helt enestående evne til å stå på, jobbe hardt og målbevisst og ikke gi seg før hun får det som hun vil. Hun har åpent og uredd fortalt sin egen historie, hun er flink til å formulere seg er god til å overbevise andre og til å snakke rett fra levra. Hun har temperament, hun går ”all in”.

Blir lyttet til

”Hun forarges lett over utnytting og hun er (i hvert fall ikke synlig) redd for autoriteter. Dette gjør at prisvinneren får fram sitt budskap og blir lyttet til. Hun har stor ære for at Spilleavhengighet Norge når så mange og er en viktig og tydelig aktør i debatten om spillpolitikk.

Norsk Forening for Spillproblematikks pris 2017 går til Lill-Tove Bergmo for en enestående og beundringsverdig innsats som organisasjonsbygger og drifter. Spilleavhengighet Norge er nå en landsdekkende organisasjon, som hjelper svært mange spilleavhengige og pårørende”, opplyser NFSP i sin begrunnelse.

Med prisen fulgte et bilde og gavekort på 5.000 kroner. NFSP deler ut prisen annet hvert år.