Mens rettssaker og kommunestyrer har pågått og man venter på en avklaring i brøytesaken, har Skjervøy park og anleggsservice AS midlertidig stått for brøytingen på Skjervøy tettsted.

Vil få forespørsel

Den seneste avtalen går fram til 1. februar, men ifølge teknisk sjef Kjell Ove Lehne, kan det gå mot at Hofsøy mekaniske overtar brøytingen fra 1. februar – uavhengig av om selve brøytesaken har fått en løsning.

– Ja, Hofsøy mekaniske vil få en forespørsel om å overta den midlertidige brøytingen fra 1. februar og fram til en eventuell kontrakt er gjeldende, sier Lehne.

Kommunestyret i Skjervøy valgte onsdag å si nei til å anke tingrettens kjennelse i brøytesaken, og dermed blir Hofsøy mekaniske innstilt til å brøyte på Skjervøy tettsted. Skjervøy park og anleggsservice har varslet at de høyst sannsynlig tar den tildelingen til retten og dermed blir kontrakten for de neste fem årene fortsatt liggende på is.

Nærligggende

- Ja, jeg fikk mail om det i dag. Jeg har ikke tatt endelig stilling til det ennå. Det er forholdsvis kort varsel, men det er absolutt nærliggende å ta over brøytingen, sier Hofsøy.

Kjell Ove Lehne ser i så fall ikke noe problem med at kommunen har brøyteavtale med firmaet samtidig som en eventuell rettstvist pågår.

- Nei, jeg kan ikke se at skal kunne komplisere avtalen og forholdet mellom Skjervøy kommune og SPA, sier Lehne.