Riddu Riđđu har sluppet nye artister og kunstnere foran urfolksfestivalen i midten av juli. Og i år er det Taiwan som får ekstra oppmerksom gjennom programdelen "Årets nordlige folk". Og blant urfolkskunstnerne og kulturbærerne fra øya, finner vi blant andre Suming, som beskrives som en superstjerne fra Taiwan.

Han startet i 17-årsalderen med å skrive egne poplåter og har ifølge Riddu Riđđu mottatt flere priser - både for sitt samfunnsengasjement og for musikken.

Suming skal stå på hovedscenen på Riddu-festivalen.

Vevetradisjoner

Sakuliu Pavavalung, som ifølge Riddu er én av pionerene i urfolksbevegelsen på Taiwan, har en spesiell oppgave på årets festival. Han skal jobbe fram en spesiell installasjon i løpet av festivalen. Publikum kan følge med mens installasjonen tar form.

Det blir også muligheter for å møte vevkunstneren Yuma Taru fra gruppen Atayal på Riddu siida, som er festivalens mingleområde. Hun har tatt opp gamle vevtradisjoner blant Atayal-folket - tradisjoner som var i ferd med å dø ut. Hun viderefører nå det gamle håndverket gjenom en skole hun driver på hjemstedet.

- Gleder oss veldig

Også Sakinu Ahronglong er meldt i Riddu-feltet. Ahronglong er leder av en urfolksorganisasjon som er opptatt av gamle jakttradisjoner i Paiwan-kulturen. Ahronglong skal delta på et jaktfilosofiseminar på Riddu Riđđu.

- Vi gleder oss veldig til å kunne presentere noen av de største kunstnerne og urfolksaktivistene fra denne delen av verden på festivalen til sommeren, Gjennom smak, musikk, kunst og jaktfilosofi vil de gi vårt publikum et innblikk i Paiwan, Amis, Atayal og Puyuma tradisjoner, som er de største av 16 urfolksgrupper på Taiwan, sier festivalsjef Karoline Trollvik i en pressemelding.

TIL RIDDU: Vevkunstneren Yuma Taru Foto: Pressefoto