På Facebookgruppa ”Fergesambandet Lauksundskaret-Storstein-Nikkeby” gir brukere av ferga daglige oppdateringer på hvor mange som står igjen på fergeleiet etter at ferga har gått.

Blant annet Tone Randi Skaret er oppgitt over at flere biler igjen blir stående på fergeleiet ved Lauksundskaret, uten å få plass på ferga.

- Det var syv bilder stod igjen da ferga gikk fra kai. Mannen som som stod bakerst i 2.rekke kom ikke med. Dette til tross for at han var ute i god tid. Det var heller ingen trailere med, bare vanlig trafikk. Jeg blir svært opprørt, forteller Skaret på telefon til Framtid i Nord.

- I gamle dager gikk ferga til trafikken var avviklet, slik er det ikke i dag. Man får bare vente 4,5 time til neste avgang.

Kan ikke planlegge noe

Hun og mannen bor på Lyngseidet, men bruker hennes barndomshjem på Skaret som hytte og feriehus.

- Det er jo ikke oss det er verst for, bare tenk på de som bor her! Det er jo umulig å planlegge noe som helst. For å være sikker på å komme med må man jo stille seg i kø flere timer før. Da den nye treskiftordningen kom i gang ble vi lovd at det skulle bli mye bedre, siden det ofte var mannskapet hviletid som stoppet for at man kunne gå ekstraturer. Slik har det ikke blitt, understreker Skaret.

Skaper uro

Skaret forteller at problemene med ferga skaper en uro for folk på øya.

- Hele fredagen bruker vi på å komme oss ut hit, og hele søndagen bruker vi på å gruble over om vi kommer oss med tilbake. Det er uholdbart og dårlig gjort mot folk. Det blir også dårlig stemning blant folk i køen av dette, forteller hun.

Skaret håper nå hun kommer seg med fergen som går kl. 14.55 fra Lauksundskaret.

- Jeg kommer til å kjøre ned lenge før, så jeg er sikker på å komme med.

Får tida til å gå

I fjæra ved fergeleiet har folk i køen funnet alternative måter for å få tiden til å gå. Kirsti Thomassen og familien har samlet sammen ved for å ordne til bålkos og pølsegrilling.

- Det er bedre service her nede i fjæra, enn med ferga. Vi kom kjørende fra Årviksand tidlig i morgest for å være her i god tid til å komme med, men ble allikevel stående igjen. Det stod allerede flere biler i kø da, og nå har det kommet mange flere til, sier Thomassen.

Kjører ikke tilbake

- Det var i alle fall uaktuelt å kjøre tilbake til Årviksand, Da risikerer vi jo å miste neste ferge!

Familien har tilbrakt påskeferien i Årviksand, men bor til vanlig i Tromsø. Fortsatt har de mange timers reise før de er hjemme.

- Det er klart det er irriterende, men vi kan ikke se så mørkt på det. Når man har fått ut litt frustrasjon, så må man bare gjøre det beste ut av det. Jeg oppfordrer uansett alle som tenker å ta ferga til å ta med mer ved, avslutter Thomassen.

50 minutter før avgang opplyser hun at det står 20 biler i kø.

Framtid i Nord har gjentatte ganger forsøkt å få kontakt med både "MF Reinøy" og Torghatten Nord for en kommentar, uten å lykkes.

Her er køen etter at ferga gikk fra kai 10.30. Foto: Arild Ribe
Her steller Kirsti Thomassen og familien i stad bål og grilling for å få timene i fergekø til å gå. Foto: Kiristi Thomassen