KOKT FISK: Eldre i Kvænangen har vært flere turer i Kjækan på besøk hos Nord-Troms Hytteferie. Sist tirsdag fikk de servert fersk, wkokt fisk fra Harald Kristiansen. Foto: Eldbjørg Jonassen.

”Ut på tur med hjul” har siden midten av mai vært 21 ganger ute på veien med sin nye handicapbil. Dette til glede for mange eldre i Kvænangen.

– Noen ganger har vi kjørt enkeltpersoner på hjemmebesøk, andre ganger har vi hatt full bil. Vi arrangerte blant annet en tur til kirkegården, og det var kjempepopulært, forteller leder av den frivillige gruppa, Eldbjørg Jonassen.

Kokt fisk og kaffe

Tirsdag i forrige uke var hun og eldre fra omsorgsboliger i Kvænangen på besøk hos Nord-Troms Hytteferie. I Kjækan hadde de en hyggelig samstund i grillhytta.

–Harald Kristiansen hadde vært ute og fisket sei, laks og makrell. Dette hadde han disket opp ferdig kokt til oss da vi kom, sier Jonassen.

– Det var veldig sosialt med bålkaffe og det hele. De eldre storkoste seg. Flere har uttalt at de ikke kan forstå hvordan de før har klart seg uten denne bilen, ler hun.

Kaldt for sykling

I følge Jonassen har de to el-syklene som også ble kjøpt gjennom kronerullingen, hittil vært li

e brukt.

– Vi er ikke helt i gang. Dels fordi det har vært litt kaldt og surt i sommer. Noen har ringt og spurt om å få sykkeltur, og da har jeg ordnet det.

Sikret driften

Ut på tur med hjul har sikret driften av bilen tre år fram i tid. Dette har de allerede holdt av penger til.

Nå samler de inn penger til garasje.

– Vi har vært masse i parken i sommer og solgt vafler. Gubben min er kjempelei de vaflene, ler Jonassen.

Mange planer

Det neste de eldre skal få oppleve er et løp med Reidar Eilertsen – som tapte et tidligere veddemål innad i Burfjord IL – og dermed skal løpe Kvænangen på langs 17. september.

– Noen skal være med å sykle små etapper, andre skal sitte på i bilen, forteller Jonassen.

Videre mot jul planlegger den frivillige gruppa en tur til Skjervøy samt en tur til Alta.

– De har sagt at de vil på shopping før jul, og det må jo la seg fikse!