Ordfører Øyvind Evanger er stolt over kommunen.

-Vi trenger ikke konkurrere med andre, vi trenger bare å vise oss sjøl at sammen kan vi klare det meste, sier ordfører Øyvind Evanger i Nordreisa.

Kommunen, som nå ligger på 2. plass i Troms i rangeringen over kommunene og som sammen med næringsavdelinga i Nordreisa kommune avholdt ringedugnad til inntekt for årets TV-aksjon.

Givergleden var formidabel, og fredag ettermiddag hadde bedriftene, skolene og Røde Kors i Nordreisa allerede samlet inn 100.000 kroner til TV-aksjonen.

Nordreisa topper med det statistikken fullstendig i Nord-Troms og ligger altså som nest best i Troms.

Denne skolen stiller opp

Bodil Bakkehaug, rektor ved Straumfjordnes skole, er veldig stolt over elevene sine og forteller at elevene bidrar til innsamlingsaksjoner hver høst.

- Vi har "Grunnskoleuken" hvert år og denne er ofte knyttet opp mot TV-aksjonen. Da fokuserer vi på tema rundt krig og konflikter og vi har støttet hjelpeorganisasjoner som Røde Kors og Kirkens Nødhjep. Ofte har pengene vi har samlet inn gått til Tv-aksjonen, slik som i år.

I den forbindelse med "Grunnskoleuka" har elevene jobbet med forskjellige temaer som foreksempel mennesker som er offer for krig og konflikt.

Elevene har laget rollespillet "Flukt" hvor elevene var flyktninger. Småtrinnet ved skolen har lært om regler i krig, laget veggaviser og tegninger om krigen i Syria viser kontrasten mellom vårt liv og en flyktnings liv.

Samlet inn over 20.000,-

I kroppsøvingen gjennomført elevene skolejoggen, som en av to skoler i Nord-Troms, og elevene betalte en frivillig kontigent for å delta i løpet som gikk til TV-aksjonen.

Torsdag hadde Straumfjordnes skole åpen dag på Kirkebakken Meninghetshus. Her inviterte de både familie og alle som var interessert til å bli med.

Der de solgte produkter som elevene hadde laget, hadde kafesalg med kaker og gryterett og avsluttet showet med åresalg. Elevene fikk inn 19.500 kroner som går til årets TV-aksjon og med skolejoggen, så ble deres bidrag på formidable 20.388 kroner tilsammen.

- Jeg ønsker å takke alle sammen som kom for at de stilite opp og støttet elevenes arbeid. Det er fantastisk at så mange møtte opp på de to timene, sier Bakkehaug.

Hun legger til at har stått på gjennom hele uken.

- Elevene vist et enormt engasjemnet for at vi skal få inn mest mulig penger til Røde Kors. De har fokusert og tenkt mye på at de hjelper mennesker i nød ved å hjelpe til. De minste har ikke fokusert på selve pengebeløpet, men at de har bidratt til at spesielt barn får hjelp.  Alle var så fornøyde og stolt over egen innsats.

Ordføreren er imponert

Ordfører Evanger er dypt imponert over barna på Strømfjordnes skole.

- Dette viser bare at barna i skolene våre har masse ressurser, og er i stand til hjelpa andre barn langt bort. Jeg tror det er en viktig lærdom å ta med seg videre i livet, og jeg og hele kommunen er kjempeimponert over innsatsen eleven på Straumfjordnes skole har lagt under årets TV-aksjon, avslutter ordfører Øyvind Evanger.

Han oppfordrer alle til å ta vel imot årets bøssebærere.