– Det var helt fantastisk å få beskjeden. Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte, sier Mojtaba Balkhi (20).

Onsdag feiret han med sine klassekamerater og lærere. Etter lang tids kamp har han nå fått tre års oppholdstillatelse i Norge.

Dermed har både han, moren og hans to søstre – alle bosatt i Olderdalen, opphold.

Måtte dobbeltsjekke

Bakhi sier han har visst om oppholdstillatelsen siden sist fredag.

– Da traff jeg sjefen ved mottaket i Olderdalen. Hun sa ”Gratulererer”, og jeg spurte, ”om hva?” Da viste det seg at hun hadde fått et brev fra IMDi (Integrerings - og mangfoldsdirektoratet) om at jeg nå har oppholdstillatelse, ler han.

Men Balkhi turte ikke si det til noen. Brevet var nesten uvirkelig.

– Mandag måtte jeg dobbeltsjekke alt og jeg fikk henne til å ringe politiet. De kunne heldigvis bekrefte oppholdstillatelsen på bakgrunn av et vedtak fra IMDi.

Ba til Gud

Balkhi forteller at han ikke hadde mistet håpet selv om kampen har vært lang.

– Håpet var der, men det var ikke sterkt. Jeg ba til Gud hver dag for å få han til å hjelpe meg. Hver gang jeg tenkte på framtiden ble jeg redd og begynte å skjelve i kroppen, forklarer han.

Nå ønsker Balkhi å takke alle som har støttet han det siste året.

– Jeg er kjempetakknemlig. Uten folket hadde jeg ikke hatt penger til rettsak og advokat. Jeg hadde ikke forventet så mye hjelp, og måtte gråte da jeg så på Facebook hvor mange som engasjerte seg, sier han rørt.

– Folk så meg

Søsteren Soheila Balkhi (17) går i samme klasse som broren.

– Jeg er veldig rørt. Hvis folk ikke hadde hjulpet hadde jeg mistet broren min. All kjærlighet og støtte ga familien min håp. Og ikke bare har de hjulpet økonomisk, men folk så meg – i gata, på bussen – folk spurte hvordan det gikk og om vi hadde det bra. Vi er alle veldig takknemlige, forteller hun.

Vil studere juss

Mojtaba Balkhi forteller med iver om framtiden. Han har mange ting han ønsker å gjøre.

– Det første er at jeg skal lære meg flytende norsk. Jeg ønsker også en høy utdannelse, og aller helst vil jeg studere juss, smiler han.

GLADE: Mojtaba Balkhi (20) og søsteren Soheila Balkhi (17) går andre året studiespesialiserende på Storslett. Balkhi drømmer om å studere juss og håper nå at han kan få det til. – Det kan ikke forklares med ord, vi er så takknemlige. Hvis folk ikke hadde hjulpet hadde jeg mistet min bror, sier søsteren med tårer i øynene. Foto: Isabell Haug