Bakgrunnen for hendvendelsen er ifølge kommunen selv at de stadig har henvendelser om  å fatte vedtak i forhold til særlig farlig eller vanskelig skoleveg.

Ber om vurdering

Kommunen ber derfor Statens vegvesen om å vurdere følgende strekninger i kommunen:

E6 Sørkjosen – Storslett

E6 Loppevoll – Flatvoll – Storslett

E6 Rotsund – Langslett

Fv 865 Storslett sentrum – Høgegga

Fv 865 Høgegga – Snemyr – Elvejorda

Fv 352 Haltibygget – Kildal

Kv Tømmernes – Storslett

Kv Buktavegen – E6 Oksfjord skole

Kv Helgeli – Rotsundelv skole

Vurdert i 2011

Statens vegvesen har tidligere vurdert fire av strekningene ovenfor, blant annet E6 Rotsund – Langslett og Fv 865 Høgegga – Snemyr – Elvejorda.  Dette ble gjort tilbake i 2011 og det de den gang så på var belysning, fartsgrense, gangfelt, holdeplass, trafikkmengde, trafikkulykker og vegbredde.

Deres konklusjon den gang var at ut fra ulykkesstatistikk så fremstår ingen av de vurderte strekningene som spesielt trafikkfarlige. Likevel anså de det som naturlig å tenke at enkelte av strekningene kunne være mer eksponert for trafikkfare.

Lite gunstig for skolebarn

De strekningene som den gang utpekte seg som lite trafikkvennlig for skolebarn var Fv 865 mellom Høgegga-Snemyr- Elvejorda. Dette gjaldt i hovedsak strekningen fra Snemyr mot Blomli hvor man har 80 km/t fartsgrense og dårlige siktforhold på grunn av kurver og stigningsforhold.

Samtidig var strekningen E6 Rotsund — Langslett fremstår også lite egnet skoleveg og da særlig strekningen på grunn av fartsnivået.

Statens vegvesen skrev følgende om de sentrumsnære strekningene: " Strekningene langs E6 på Storslett og fv. 865 fremstår som rimelig trygge skoleveier. Her er det G/S-veger, gangfelt og planfrie kryssinger som gir god separasjon mellom myke og harde trafikanter".

Statens vegvesens anbefaling ble derfor at det ved strekningene E6 Rotsundelv-Langslett, E6 Flatvoll-Loppevoll og fv. 865 sør for Snemyr bør fortsette med med skoleskyss.