Det var i forbindelse med Sjømatseminaret på Skjervøy tirsdag at Lerøy Aurora kunne fortelle at de bevilger en million til Newton-rommet som skal opprettes ved den videregående skolen på Skjervøy.

Prosjektleder Silja Karlsen stråler etter at Lerøy Aurora slapp nyheten.

– Det er rett og slett knallbra! Det er det største enkeltbidraget vi har fått og det har kjempestor betydning for Newton-rommet. Vi er veldig glade for å ha et sånt bidrag på plass, sier Karlsen.

Går rette veien

Hun sier at det nå gjenstår rundt 800.000 kroner før inventaret og utstyret til Newton-rommet er fullfinansiert.

– Jeg har sett for meg at dette skulle løse seg, men denne avklaringen var veldig viktig. Det går rette veien nå. Vi har ansatt en lærer i deltidsstilling, men innflyttingen er kraftig forsinket. Men vi ser for oss at vi snart kan kjøpe litt utstyr og begynne testingen, sier Karlsen.

Skal sikre

Stig Nilsen, styreleder i Lerøy Aurora, bekrefter at de har en million på gang til Newton-rommet.

– Ja, det er riktig at vi kommer til å bidra til at Newton-rommet på den videregående skolen blir finansiert og at vi skal sikre en million av den finansieringen, sier Nilsen.

– Viktig og spennende

Han sier at Lerøy gjør dette for blant annet å sikre rekrutteringen til den videregående skolen på øya samtidig som Newton-rommet og visningsanlegget til Lerøy Aurora på Skjervøy vil utfylle hverandre på en god måte og samlet skape et godt læringsmiljø.

– Hele konseptet rundt Newton-rommet er viktig, spennende og nødvendig for å sikre god kunnskapsbygging og rekruttering til den videregående skolen. Vi er opptatt av at de blå fagene videreføres på Skjervøy og det må ikke være tvil om at Lerøy og havbruksnæringen støtter opp om dette, sier Nilsen, og fortsetter:

– Sånn sett er støtten vår et signal om at vi ønsker å bidra til at skoletilbudet er godt forankret lokalt, sier Nilsen.

Forutsigbarhet

Han sier at det også er en forventning om at Troms fylkeskommune nå gjør sin del av jobben.

– Fylkeskommunen har et ansvar for å gi skolen på Skjervøy, og elevene der, forutsigbarhet i forhold til videre drift. Det er ikke akseptabelt at man fra år til år ikke vet om tilbudet er der. Det gir ingen forutsigbarhet og man mister både rekruttering og kvalitet i skoletilbudet, sier Nilsen.

Administrerende direktør i Lerøy Aurora, Stig Nilsen, bekrefter at de har en million på gang til Newton-rommet. Foto: Arkiv