1. kandidat for Troms Arbeiderparti, Cecilie Myrseth er garantist for at den videregående skolestrukturen i Troms skal forbli uendret de neste fire årene.

Det kom fram i en pressekonferanse av Troms Arbeiderparti ved Nordkjosbotn Videregående skole, tirsdag ettermiddag.

- Vi ønsker at skolene nå skal få ro til å konsentrere seg om innholdet i skolen, og ikke tenke på strukturdebatter. Hvis vi får bestemme etter valget, skal alle skolestedene i Troms bestå, sier hun.

Dette innebærer at både videregående skole på Skjervøy, i Nordreisa og i Nordkjosbotn, alle fredes av Troms Arbeiderparti.

- Det har vært mange endringer og mye utrygghet rundt de videregående skolene - senest for halvannet år siden. Nå trenger skolene tid og ro og lærerne skal få tid til å være lærere. Det vil vi gi dem hvis vi kommer til makten etter valget, sier Myrseth.

Vil ta over

Det nåværende fylkesrådet fredet også skolestrukturen i Troms ut valgperioden da de tiltrådte i desember 2013.  Men nå er valgperioden altså over og Myrseth er klar til å ta over stafettpinnen.

- Vi har et klart ønske om å sitte ved makta den neste fireårsperioden, ja. Samtidig håper vi jo at fokuset på innhold og ikke skolestruktur skal bli en tverrpolitisk dugnad, sier Myrseth.

- Hva vil det koste å garantere for skolestrukturen den neste fireårsperioden?

- Det er klart at det vil koste noe, men det er for tidlig å si noe konkret om det. Det handler uansett om prioriteringer og nå er vi tydelige på at dette skal vi prioritere, sier Myrseth.

Betryggende

Også Senterpartiet og Ivar B. Prestbakmo har gått ut og sagt at de vil kreve å ha skolestrukturen uendret videre. Rektor Bjørn Martin Sivertsen ved Nordkjosbotn videregående skole - der 40 prosent av elevene kommer fra Lyngen og Storfjord - er betrygget av signalene han har fått.

- Jeg mener skolen i Nordkjosbotn bør bestå uansett. Vi har økning i elevtallet og har en gjennomføringsprosent på 87,4. Men det er godt å høre at Arbeiderpartiet ønsker å gi oss arbeidsro fremover. Det setter vi pris på, sier han.

BESTÅR: Løftet betyr at både Skjervøy, Nordreisa og Nordkjosbotn - alle omdiskuterte skoler - får bestå. Foto: Arkivfoto.