De siste ukene har snøen lavet ned over Nord-Troms og Skjervøy. Nils Arne Hofsøy og Hofsøy Mekaniske har jobbet hardt for å ha kontroll på snøen på Skjervøy.

- Det har vært nok å gjøre, ja! Det har vært hektisk de siste to ukene. Det kom mye snø i påske. Vi har fått testet kapasiteten vår, men det har gått greit, sier Hofsøy.

Hele døgnet

Han sier at det har vært noen henvendelser fra huseiere som klager på at de får snø i innkjørselen.

- Vi har ploget «døgnet på tamp». Brøytebilen har stort sett gått 24 timer i døgnet. Når man da passerer det samme huset hver tredje time, så blir det snø i innkjørslene. Det er ikke alle like fornøyd med, men det er vanskelig å unngå, sier Hofsøy.

- Hovedutfordringen har vært det har stått mange biler i veibanen og på snuplasser. Det har hindret brøytebilen i å komme fram. Og ettersom vi ikke har hatt brøytingen i hele februar så er vi litt usikre på hvor veiskuldra er. Det er et minus. Men heldigvis kjenner vi området godt. Man har tross alt bodd her i 28 år, sier Hofsøy.

Gjerne fem år

- Det har det. Men vi har i grove trekk klart oss med de ressursene vi hadde.

- Du har ikke angret på at du har kjempet for denne brøytekontrakten når det har stått på som verst?

- Nei, det har jeg ikke. Jeg tar gjerne fem år til med brøyting, sier Hofsøy.

- Det blir ikke en løsning før til sommeren - tidligst. Jeg syns det er unødvendig med rettssaker «annenhver måned», men vi får ta det som det kommer, sier Hofsøy.