Ordfører Ørjan Albrigtsen (KrF) har fått lest avgjørelsen til Klagenemnda for offentlige anskaffelser. Han trenger tid på å fordøye saken.

– KOFA er den fremste ekspertisen på offentlige anskaffelser. Sånn sett har vi fått en klar tilbakemelding på hvor saken står. Så er det en kompleks og vanskelig sak fordi vi har en kjennelse på at vi ikke kan inngå kontrakt med én av partene.

Nye runder?

Han regner med at administrasjonen kommer med en orientering til kommunestyret neste onsdag - et kommunestyre som enstemmig slo fast at man ikke skulle anke tingrettens kjennelse, der det ble slått fast at Hofsøy Mekaniskes tilbud i brøytesaken var urettmessig avvist av kommunen.

– Kommunestyret har behandlet saken og gjort en vurdering. Men nå har det kommet noe nytt, og da må nok kommunestyret informeres.

– Er det aktuelt å behandle saken på nytt etter KOFA-avgjørelsen?

– Det skal veldig mye til. Men jeg vil ikke utelukke noe. Både administrasjon og politikere må prøve å komme oss ut av denne saken på en best mulig måte, spesielt i forhold til dette med økonomi. Vi trenger "samling i bunn" nå. Spesielt juridisk er denne saken et vanskelig tilfelle, sier ordføreren.

Tid til å områ oss

– Jeg har avtalt med advokaten vår og han skal se på noen problemstillinger først. Så vi har ikke noen avklaring klar ennå på hva vi gjør videre. Det er en kompleks sak og vi trenger tid til å områ oss. De alternativene vi har har både økonomiske og faktiske konsekvenser, sier Samuelsen.

Før KOFA-avgjørelsen sa Samuelsen at håpet at KOFA skulle slutte seg til kjennelsen fra tingretten. Det gjorde altså ikke klagenemnda.

– Forkludrer dette bildet ytterligere for kommunen?