Langfredag ga Torbjørn Solli og Veronica Solli Rognli hverandre sitt ja. Vielsen foregikk langt innpå fjellet i Storfjord, rundt en timers kjøring med snøskuter fra Paras i Signaldalen.

– Det var magisk. Jeg følte meg som en isprinsesse, det var drømmebryllupet rett og slett, forteller bruden.

Spesielt sted

Det utvalgte stedet på Veltvannet er et spesielt sted for henne, som er født og oppvokst nederst i Signaldalen.

– Hver påske har vi sovet i telt her, fra jeg bare var noen måneder gammel. Også er mannen min glad i å være ute, jakte og fiske, så det falt oss naturlig å ha et utebryllup nettopp her, forteller Veronica.

Sermonien ble gjennomført av ordfører i kommunen, Knut Jentoft. Dette er det andre paret han smir i hymens lenker etter at ordførere fikk vigselsmyndighet i Norge.

– For det første er ingen av oss kristen, og det falt oss derfor ikke naturlig å bli viet av en prest. Knut har faktisk vært min lærer, og når jeg hørte at han kunne vie tok vi kontakt med han. Han er jo også glad i å gå på turer, og kom gående opp på ski, ler hun.

Stor organisering

62 bryllupsgjester ble fraktet opp på fjellet med snøskutere. Brudeparet med forlovere og brudepike kjørte opp en stund før de andre. Dette for å skifte til brudekjole, bunad, sminke og krølle håret i lavvo.

– Alle som har stilt opp har vært helt fantastiske. Pappa er formann i skuterforeningen og har vært flink å rekruttere folk som kan være behjelpelige med skutere og kjelker.

Møttes på internett

Paret var kjent med hverandre i flere år før de møttes i virkeligheten.

– Vi møttes faktisk på internett. Da han var i militæret på Skjold i 2010 møttes vi på ordentlig og da klaffet det godt, forteller hun.

Mor til bruden, Elin Beate Grønnbakk, forteller også om en spesiell dag.

– Det var helt magisk, som i et eventyr. Jeg tror ikke det var et tørt øye å se, skriver hun til Framtid i Nord.