Ungdomsrådet og «iLyngen!» samarbeider på flere felt om to separate opplegg på Sørheim Brygge på Lyngseidet. Blant fordelene er reduserte utgifter til lyd, lys og utgifter til artister. Resirkulert opptrer begge kvelder.

Ungdomsrådet i Lyngen flytter «Lyden av Lyngsalpan» fra Geitnes til Sørheim Brygge. Konserten har vært avviklet hver høst siden 2013. Publikum og artister samles i et stor telt, noe som gjør arrangementene mindre sårbare fir vær og vind.

– Hele pakken betyr at det blir en begivenhetsrik helg for hele familien i Lyngen, fastslår Ronny Sørheim i iLyngen!.

Jevnlig på TV

Staysman spilte for fire år siden på Geitnes sammen med Lazz. Stian Thorbjørnsen har siden vært jevnlig å se i ulike TV-program, blant annet i Kjendis-Farmen, Skal vi danse og har legendestatus i Paradis Hotel.

Han får kanskje med seg en gjesteartist til Lyngen.

– Vi starter med lokale talenter, som får sjansen til å opptre på profesjonell scene. Deretter kommer Resirkulert og hiphoperne i Zadeking før Stayzman tar over med sin populære partymusikk, sier leder Håkon Fjellstad og Erlend Gamst i ungdomsrådet.

Kommunalsjef Anette Holst minner om at sterk vind to ganger skapte problemer for konsertene på Geitnes.

Ungdomsrådet har budsjettert med litt i underkant av 200.000 kroner i utgifter. Busser settes opp for å frakte ungdommer til Lyngen.

Konserten er alkoholfri. Puben på Sørheim Brygge holdes stengt.

Allsangfaktor

Ronny Sørheim i «iLyngen!» innleder den første lørdagen i september med aktiviteter for hele familien i området rundt Sørheim Brygge.

– Vi planlegger ulike konkurranser for barn og unge samt underholdning. Lyngen-treffet vil samle spesielle kjøretøy, ikke bare veteranbiler. Vi dropper derimot paraden, sier Sørheim.

På konserten på kvelden opptrer Helmuts Helmet fra Narvik, Resirkulert og «Blått og Rått» før rockerne i Postgirobygget entrer scenen.

– Vi kan lokke med Norges beste liveband. Her blir det høy allsangfaktor. Kanskje kan vi snart røpe en overraskelse, forteller Sørheim.

Han vil foreløpige ikke si noe om størrelsen på budsjettet. Aldersgrensene blir 18 og 20 år.

Deler av overskuddet gis til Lyngen Røde Kors og Norsk Folkehjelp Lenangen.

– Konsertene fredag og lørdag er to adskilte opplegg og retter seg mot forskjellige målgrupper. Både vi og ungdomsrådet drar fordeler av samarbeidet, understreker Ronny Sørheim.