Mandag skal formannskapet prøve å få anbudskonkurransen på skinner igjen etter to avsporinger. En tredje anbudsutlysning for oppdraget med å brøyte veiene i kommunen skal spikres og Kjell Ove Lehne håper at flere bedrifter leverer inn tilbud.

- Ja, jeg håper jo på flest mulig tilbydere. Kravene er ikke så strenge som de var den siste anbudet, sier Lehne.

Formelle feil gjort av kommunen har stanset anbudsprosessen to ganger.

- Hvordan syns du prosessen har vært?

- For å være helt ærlig så har jeg ikke klart å vurdere det helt ennå. Det har det ikke vært tid til. Nå må vi prøve å komme videre og få i havn en brøytekontrakt. Men jeg regner med at vi skal evaluere hvorfor det gikk så galt, sier Lehne.

- Hvordan er det mulig å gjøre formelle feil to ganger på rad i samme anbudskonkurranse?

- For å si det sånn, så er det vel ikke første gang en kommune gjør det. Men når det er sagt, så skal det ikke forekomme, sier Lehne.

- Ikke for mye forlangt

- Er det for mye forlangt av en liten kommune som Skjervøy å håndtere slike anbudskonkurranser?

- Nei. Selv om det er et vanskelig lovverk og mye tolkninger, så bør det ikke være for mye forlangt at kommunen klarer det. Vi har jo også en interkommunal innkjøpstjeneste i tillegg til administrasjonen, sier Lehne.

Han er ikke enig i at kommunens renomme har fått seg en knekk etter anbudsrotet.

- Nei, jeg syns ikke det. Og jeg syns det er trist det som er fremsatt av enkelte. Det har ikke rot i virkeligheten, sier Lehne.

Leverer på nytt

Steinar Robertsen i Robertsen & Slotnes sier at hans firma nok blir å delta i anbudskonkurransen denne gangen.

- Jeg har ikke bestemt meg ennå. Men det blir nok til at vi leverer et tilbud, ja - om ikke annet for å vise at vi er her. Men vi bruker som regel å være for dyr, sier Robertsen.

Han regner med at de som leverte anbud første gang deltar også i denne anbudsrunden.

- Ja, det tror jeg. Men vi får nå se hva politikerne finner ut på formannskapsmøtet mandag først, sier Robertsen.

Mest «fjott»

Han er langt fra imponert over arbeidet Skjervøy kommune har gjort med brøyteanbudet.

- Det startet bra. Han som burde få jobben (Hofsøy mekaniske red.anm.) fikk den. Etter det har det vært mest «fjott» så nå er det bra hvis det kommer på tilbake på normalt spor igjen, sier Robertsen.

Midten av oktober?

Med normal saksgang for slike anbudssaker vil man ikke være i mål med prosessen før i midten av oktober.

- Jeg håper at det går an å knappe inn litt på tidsbruken. Og så får man uansett håpe at ikke snøen kommer for tidlig i år, sier Kjell Ove Lehne, som ikke vil si noe om hva de to avlyste anbudsrundene har kostet Skjervøy kommune.

- Noe vil det nok koste oss, men jeg har ikke oversikt over det og vil derfor ikke kommentere det heller, sier Lehne.

BRØYTEKONTRAKT: Nils-Arne Hofsøy i Hofsøy Mekaniske mener kommunen har behandlet saken rundt brøytekontraktene i Skjervøy veldig dårlig. FOTO: TORBJØRN O. KARLSEN
BLIR MED?: Steinar Robertsen i Robertsen & Slotnes regner med å levere inn anbud på brøytingen på Skjervøy. Foto: Torbjørn O. Karlsen